İHD Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları Feysel Aslan için adalet istedi

İHD Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları Feysel Aslan için adalet istedi

Yüksekova’da Feysel Aslan için adalet talebinde bulunuldu.

Hakkari İnsan Hakları Derneği (İHD) şubesi ve kayıp yakınları, 130 haftadır sürdürdükleri eylemler kapsamında Yüksekova Sanat Sokağı'nda bir araya geldi. Bu haftaki eylemde, Feysel Aslan için adalet talebinde bulunuldu. Eyleme, Feysel Aslan’nın Ağabeyi Sıddık Aslan, Yüksekova DEM Parti ilçe Eşbaşkanı Ercan Sevmez ve çok sayıda kişi katıldı.

“Feysel Aslan mermilerle olay yerinde katledildi”

Basın açıklamasını, Feysel Aslan'ın yeğeni Rojda Aslan okudu.

Aslan, Feysel Aslan'ın yaşadıklarını şöyle anlattı: "Feysel Aslan, akrabası olan Feyzi Tekin ile çalı çırpı toplamak için akşamüzeri Ağaçlı (alyava) köyüne doğru gittiler. Köye Isuzu marka kamyonet ile giriş yapan Feysel Aslan ve Feyzi Tekin, köyün abluka altına alındığını sonradan fark etti. Köyün yamacına doğru hareket halindeyken, uzun namlulu silahlarla araca doğru ağır bir ateş başladı. Feysel Aslan, vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden mermilerle olay yerinde katledildi. Feyzi Tekin ise ağır yaralandı."

as-2-001.jpeg

“Kolluk kuvvetleri, çok sonrasında ambulansın girişine izin verdi”

Görgü tanıklarının ifadelerine de değinen Rojda Aslan, "Görgü tanıkları, ateş edildikten sonra kamyonete doğru yönelen askerlerin, Feysel Aslan’ın cansız bedeninin üzerine ayakları ile bastıklarını ve silah dipçikleri ile işkence yaptıklarını dile getirdi. Çağırılan ambulansın köye girişine izin verilmedi. Feyzi Tekin’in de yaşamını yitirdiğini düşünen kolluk kuvvetleri, çok sonrasında ambulansın girişine izin verdi" dedi.

“Yargılanan tek bir güvenlik kuvvetleri personeli olmadı”

Rojda Aslan, hukuki süreci ise şu sözlerle aktardı: "Feysel Aslan’ın ailesi akabinde Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı makamına başvuru yaptı. İlgililerin yargılanması için açılan soruşturma, kovuşturmaya yer olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. Bir insanın katledildiği, diğerinin ise ağır yaralandığı, görgü tanıklarının açık bir şekilde ifade verdiği dosyada, yargılanan tek bir güvenlik kuvvetleri personeli olmadı. Tüm itirazlara rağmen dosya kapatıldı."

“Cezasızlık olgusunun tam olarak karşısındayız”

Rojda Aslan son olarak, "Tüm bu olayların haricinde, Feyzi Tekin henüz hastanede tedavisi tamamlanmadan tutuklanarak Diyarbakır cezaevine gönderildi. Hukuk kavramının yerle bir edildiği, adalet olgusunun yerlerde sürüklendiği Feysel Aslan dosyasında, cezasızlık olgusunun tam olarak karşısındayız. Feysel Aslan’ın katledilmesinde sorumluluğu bulunan tüm kişilerin, adil ve eşit bir yargı sistemi önünde yargılanıp gerekli cezaları aldıklarını görene kadar vazgeçmeyeceğiz," ifadelerini kullandı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.