İHD Hakkari ile kayıp yakınları, İslam Terkoğlu için adalet istedi

İHD Hakkari ile kayıp yakınları, İslam Terkoğlu için adalet istedi

Hakkari İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları Yüksekova Sanat Sokağı'nda bir araya gelerek İslam Terkoğlu için adalet talebinde bulundu.

Hakkari İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları, 136 haftadır süren adalet arayışlarını bu hafta da sürdürdü. İHD Hakkari Şubesi ile kayıp yakınları, Yüksekova Sanat Sokağı'nda bir araya gelerek İslam Terkoğlu için adalet talebinde bulundu. Eyleme Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları Şoreş Diri ve Şadiye Kırmızıgül de katıldı.

whatsapp-image-2024-08-17-at-12-51-21.jpeg

“Terkoğlu yolda hayatını kaybetti”

Basın açıklamasını İHD Kayıplar Komisyonu'ndan Eren Baskın okudu. Baskın, 23 Kasım 2006 tarihinde meydana gelen İslam Terkoğlu'nun ölümüne ilişkin şu bilgileri paylaştı: "O gün, İslam Terkoğlu ve yanındaki arkadaşı Reşit Soydan, gün boyu topladıkları odunları bir kamyonete yüklediler ve gece saat 23.00 sularında Yüksekova'ya doğru yola çıktılar. Yol üzerinde aracın önü askerler tarafından kesildi. Hiçbir uyarı yapılmadan araca ateş açıldı ve İslam Terkoğlu olay yerinde ağır şekilde yaralandı. Reşit Soydan ise şans eseri yara almadan kurtuldu. Vurulan Terkoğlu'nun sivil olduğunu fark eden kolluk kuvvetleri, onu hastaneye yetiştirmeye çalıştı ancak Terkoğlu yolda hayatını kaybetti."

whatsapp-image-2024-08-17-at-12-51-26.jpeg

“Terkoğlu ailesinin tüm hukuki başvuruları reddedildi”

Baskın, olayın Meclis'e taşındığını ve dönemin Hakkari milletvekillerinin soru önergesi verdiğini ekledi. İçişleri Bakanlığı'nın soru önergesine verdiği cevabında, vurulan kişinin bir köylü olduğunun kabul edildiğini ancak Terkoğlu ailesinin yaptığı tüm hukuki başvuruların reddedildiğini ve hiçbir soruşturma yürütülmediğini ifade etti.

Eren Baskın, Terkoğlu ailesinin adalet arayışına destek vererek, "Buradan yetkililere sesleniyoruz; İslam Terkoğlu dosyasında adalet sağlansın, failler yargılansın! Biz insan hakları savunucuları olarak, İslam Terkoğlu’nun akıbetinin ortaya çıkarılması için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.