İHD Hakkari ile kayıp yakınları, Abdullah Kançi için adalet istedi

İHD Hakkari ile kayıp yakınları, Abdullah Kançi için adalet istedi

İHD Hakkari ile kayıp yakınları Yüksekova’nın Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek Abdullah Kançi için adalet talebinde bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları, 135 haftadır süren adalet arayışlarını bu hafta da sürdürdü. Abdullah Kançi için adalet talep eden grup, Yüksekova Sanat Sokağı'nda bir araya geldi. Basın açıklamasına Dem Parti Dem Parti ilçe Eş Başkanları Ercan Sevmez ve Filiz Saygı, eski HDP Milletvekili Sait Dede ve Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Şoreş Diri de katıldı. Bu haftaki basın açıklamasını İHD Hakkari Eş Başkanı Sibel Çapraz yaptı.

whatsapp-image-2024-08-10-at-13-15-05.jpeg

Çapraz, Abdullah Kançi'nin trajik hikayesini şu sözlerle dile getirdi: "Abdullah Kançi, henüz genç yaşında, ailesinin geçim sıkıntısını omuzlamış bir gençti. Çobanlık yapmak için Yüksekova’ya bağlı Doski bölgesinde bulunuyordu. 1994 yılında, Bolu Tugayı tarafından yapılan bir operasyon sırasında, Kançi, sürüsüyle birlikte gözaltına alındı. Olayı gören köylüler, durumu hemen Kançi'nin ailesine bildirdi. Abdullah'ın annesi, oğlunu bulmak için Bolu Tugayı'nın bulunduğu bölgeye gitti ve ısrarlı arayışının ardından oğluyla kısa bir süreliğine de olsa karşılaştı. Abdullah, annesine 'Beni öldürecekler, lütfen yardım edin' dedi. Ancak maalesef, o günden sonra Abdullah Kançi'den bir daha haber alınamadı. Gözaltına alınan başka bir çoban, ağır işkencelerden sonra serbest bırakılırken, Abdullah Kançi'nin akıbeti hala belirsiz."

Çapraz, konuşmasının devamında, "Ne kadar zaman geçerse geçsin, Abdullah Kançi gibi kayıpların hesabını sormaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu mücadele, adalet yerini bulana kadar devam edecek" ifadelerini kullandı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.