Hikmet Usta, 50 yıldır Yüksekova’da otomobil tamir ediyor

Yüksekova Sanayi Sitesi'nde otomobil tamiri ustası Hikmet Taşçı, 50 yılı aşkın süredir mesleğini sürdürüyor.

Yüksekova'da otomobil tamiri sektöründe adından söz ettiren Hikmet Taşçı, nam-ı diğer Hikmet Usta, 50 yılı aşkın süredir mesleğini büyük bir özveriyle icra ediyor. 7 yaşında babasının yanında başladığı meslek hayatına, 57 yaşında bile aynı enerjiyle devam eden Hikmet Usta, Yüksekova'nın en eski üç usta arasında yer alıyor.

whatsapp-image-2024-07-06-at-23-34-43.jpeg

“Ben okulu bıraktım ama 50 senedir üniversite okuyorum”

Küçükken okulu bırakarak babasına yardım etmek zorunda kaldığını belirten Hikmet Usta, mesleğinin kendisine büyük bir deneyim kazandırdığını ve bu deneyimin bir üniversite eğitimi kadar değerli olduğunu dile getirerek, "Ben okulu bıraktım ama 50 senedir üniversite okuyorum. Bu da bir üniversitedir," diyerek mesleki tecrübenin önemine vurgu yaptı.

whatsapp-image-2024-07-06-at-23-35-06.jpeg

Hikmet Usta, Yüksekova Sanayi Sitesi'nde 172 üyenin bulunduğunu ve üç kişinin 50 yılı aşkın süredir bu mesleği icra ettiğini vurguladı. Kendisiyle birlikte İsmail Usta ve Nurettin Usta'nın da benzer bir birikime sahip olduğunu ifade etti.

“Bu tezgahın takımları ve anahtarları 100 yıllık”

"Bu mesleği babamdan devraldım," diyerek mesleğinin köklü geçmişine vurgu yapan Hikmet Usta, babasından kalan tarihi aletlerle çalışmaya devam ettiğini belirterek, "Bu tezgahın takımları ve anahtarları 100 yıllık, hepsi tarihi eser” dedi.

whatsapp-image-2024-07-06-at-23-34-14.jpeg

Müşteri portföyünün sadece Yüksekova ile sınırlı olmadığını söyleyen Hikmet Usta, Hakkari'den Şemdinli'ye kadar geniş bir bölgeye hizmet verdiğini belirtti.

“Her gün toplantılar yapıyoruz”

Gelecek için umutlu olan Hikmet Usta, Yüksekova Sanayi Sitesi'nin Güllüce Köyü'ne taşınmasını beklediklerini ve bu konuda süregelen çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Usta, "Her gün toplantılar yapıyoruz” diyerek sanayi sitesinin gelişimine katkıda bulunduklarını belirtti.

whatsapp-image-2024-07-06-at-23-33-58.jpeg

Yüksekova'nın otomotiv sektöründeki duayen ismi Hikmet Taşçı, genç nesillere mesleki tutkusu ve azmiyle ilham vermeye devam ediyor.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum