HESOB’tan Ankara ziyareti: Hakkari’nin gümrük kapıları ve ulaşımı görüşüldü

HESOB’tan Ankara ziyareti: Hakkari’nin gümrük kapıları ve ulaşımı görüşüldü

Hakkari'de iş dünyası temsilcileri ve şoförler odası başkanları, Gümrük İdareleri ve Karayolları Genel Müdürlükleri yetkilileriyle bir araya gelerek, Derecik ve Üzümlü Gümrük Kapıları'nın iyileştirilmesini ve bölgenin ulaşım sorunlarını konuştu.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Yönetim Kurulu üyeleri ve Hakkari Şoförler Odası Başkanı Abdi Arslan ile birlikte Yüksekova ve Derecik Gümrük Kapıları'nın altyapısının iyileştirilmesi ve modernizasyonu için Gümrük İdareleri Genel Müdürü Mustafa Gümüş ile bir araya geldi. Ayrıca, ilin ulaşım sorunlarını Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Bayramçavuş ile ele aldılar.

whatsapp-image-2024-05-25-at-16-42-25.jpeg

Derecik ve Üzümlü Sınır Kapıları görüşüldü

Görüşmelerde; Derecik ve Üzümlü Sınır Kapıları'nın altyapısının güçlendirilerek ticaret için daha elverişli hale getirilmesi, gümrük kapılarının işlem saatlerinin uzatılması ve pasaport kontrollerinin artırılması, Derecik Gümrük Kapısı'nın hafta sonları da açık olması gibi talepler dile getirildi.

Hakkari kara yolu konuşuldu

Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde ise; Hakkari-Van ve Yeniköprü tünellerinin hızlı bir şekilde tamamlanarak trafiğe açılması, Hakkari-Şırnak Karayolu'nun iyileştirilmesi ve Çığlı-Ortaköy arasına bir tünel yapılması, yol bakım ve onarımlarının artırılması ve Depin çığ tünellerinin bakımının yapılması gibi konular ele alındı.

Yapılan taleplerin önemi vurgulandı

Görüşmeler sonucunda, Gümrük İdareleri Genel Müdürü ve Karayolları Genel Müdürü, yapılan taleplerin önemini vurgulayarak çalışmalara başlayacaklarını belirttiler. HESOB ve Şoförler Odası Başkanları ise ilgilerinden dolayı teşekkür etti ve ilin sorunlarını takip etmek üzere görüşmelerine devam edeceklerini dile getirdiler.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum