HESOB Başkanı Tekin: Sınır kapılarındaki yoğunluğun azaltılması için önlem alınmalı

HESOB Başkanı Tekin: Sınır kapılarındaki yoğunluğun azaltılması için önlem alınmalı

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Kurban Bayramı dolayısıyla İran ve Irak’a açılan sınır kapılarında yaşanan yoğunluğa dikkat çekerek, yetkililere bu yoğunluğu azaltacak önlemler almaları çağrısında bulundu.

Kurban Bayramı nedeniyle Esendere, Derecik ve Üzümlü Sınır Kapıları'nda akraba ziyaretleri ve tatil için gelip gidenler büyük yoğunluk yaşıyor. Tekin, bu yoğunluğun, tatil için Hakkari'ye gelmeyi planlayan turistlerin çoğunun seyahatlerini iptal etmelerine neden olduğunu belirtti.

Akraba ziyaretleri ve turist hareketliliği ekonomiyi canlandırıyor

Bayram arifesinde günübirlik İran ve Kürdistan’a gidip gelenler ile Hakkari'ye gelen turistler, yerel piyasayı canlandırıyor. Bölgenin güçlü akraba ilişkileri, gelenekleri ve 9 günlük bayram tatili nedeniyle bu dönemde yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Ancak, sınır kapılarındaki yoğunluk, bu hareketliliği zorlaştırıyor.

Yetkililere çağrı: Giriş çıkışlar hızlandırılmalı

Tekin, yetkililere çağrıda bulunarak, sınır kapılarındaki yoğunluğun düşürülmesi için acilen önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Başkan Tekin, giriş çıkışların hızlandırılması ve bayram nedeniyle sınır kapılarının daha esnek olması, halkın genel beklentisi olduğunu belirtti. Ayrıca, Derecik Sınır Kapısı'nın bayram tatilinde açık olmasının da beklendiğini ifade etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum