Hatimoğulları: DEM Parti zaten Türkiye partisi

Hatimoğulları: DEM Parti zaten Türkiye partisi

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Dem Parti'ye dönük açıklamalarına yanıt veren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Türkiye’nin iç barışa ihtiyacı var. Atılacak adımları biz de izleyeceğiz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorması üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partilerine dönük açıklamalarına cevap verdi.

Bahçeli’nin “Türkiye partisi olun” şeklindeki sözlerine işaret eden Hatimoğulları, “DEM Parti zaten Türkiye partisi. DEM Parti kendi içindeki temsiliyetler başta olmak üzere Türkiye’deki bütün halkların ve inançların temsil edildiği, var olduğu bir parti. Biz Türkiye’nin genel olarak doğusundan batısına kuzeyinden güneyine kadar barış ve huzur içinde olması için mücadele eden bir siyasi partiyiz. Türkiye’de barışı ve özgürlükleri savunuyoruz. İşçi ve emekçinin, kadın ve doğa hakları savunucularının haklarını savunuyoruz. Türkiye partisi olduğumuz için bunları savunuyoruz” dedi.

Hatimoğulları'nın açıklamasının devamı şöyle:

"Kendilerinin ne kastettiğini, ajandalarının ne olduğunu bilmiyoruz. Bizlere ve kamuoyuna açıklanmadığı için yapılan konuşmaları sadece yorumlayabiliyoruz. Eğer yeni bir süreç başlatılacaksa bu da ancak yol temizliğiyle olabilecek bir şeydir. Bugün Türkiye’de gerçekten kronikleşmiş bir sorun var ve Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünde engeldir. Kürt sorunun barışçıl yollarla çözülmesi gerekiyor. Yargının bu kadar saray taraftarı olması, ‘AYM kapatılsın’ diyecek kadar ileriye gidilmesi geçmiş dönemlerde eleştirdiğimiz ve doğru bulmadığımız konuların başında geliyor. Yargı konusunda da adımla atılması çok önemlidir. Atılacak adımları bizler de izleyeceğiz. Normalleşme midir? İç barış mıdır? İsmi ne olursa somut olması gereken şey Türkiye’deki bütün bu sorun zincirinin çözümüne dair sağlıklı bir politik kuramın ortaya çıkması gerekiyor.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.