Hasta tutuklu İzzethan Aykut'un durumu meclis gündeminde

Hasta tutuklu İzzethan Aykut'un durumu meclis gündeminde

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Afyon T Tipi Hapishanesi'nde tutulan hasta tutsak İzzethan Aykut'un tedavi hakkının engellendiği iddialarını Adalet Bakanı'na yazılı olarak sordu.

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Afyon T Tipi Hapishanesi'nde tutulan hasta tutsak İzzethan Aykut'un tedavi hakkının engellendiği iddialarını Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a sordu.

“Ağız içi aramasını reddettiği için hastane sevki gerçekleşmedi”

Öznur Bartın'ın açıklamasına göre, hasta tutuklu İzzethan Aykut'un ağız içi aramasını reddettiği için hastane sevki gerçekleşmediği ve defalarca hastane talebinde bulunmasına rağmen yanıtsız bırakıldığı belirtildi. Bartın ayrıca, Aykut'un infazının tamamlanmasına rağmen infazının yakıldığı iddialarını gündeme getirdi. Bununla birlikte, Afyon T Tipi Hapishanesi'nde görüş günlerinde mahpus yakınlarına zorluk çıkarıldığı ve yasal görüş süresinin kısaltıldığı da ifade edildi.

Öznur Bartın'ın yönelttiği sorular şöyle:

  1. Hasta tutsak İzzethan Aykut'un şiddetli diş ağrısından dolayı hastaneye sevkini istediği ancak ağız içi arama uygulamasını reddettiği gerekçesiyle hastaneye götürülmediği iddiası doğru mudur?
  2. Hasta tutsak İzzethan Aykut’a ağız içi arama uygulaması dayatıldığı iddiası doğru mudur?
  3. Hasta tutsaklara ağız içi arama uygulamasının dayatılmasının gerekçesi nedir?
  4. Defalarca hastaneye sevk talebinde bulunan Aykut’un taleplerinin yanıtsız bırakılmasının gerekçesi nedir?
  5. Aykut’un infazını tamamlanmasına rağmen disiplin cezaları bahane edilerek infazının yakıldığı doğru mudur?
  6. Mahpus yakınlarına görüş günlerinde zorluk çıkarıldığı ve görüş süresinin yasal süreden daha kısa tutulduğu doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir?
  7. Ağız içi arama uygulaması dayatan ve hasta tutsak İzzethan Aykut’un hastaneye sevk taleplerini yerine getirmeyen Afyon T Tipi Hapishanesi yönetimi ve personeline açılmış bir soruşturma/inceleme var mıdır/olacak mıdır?

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.