Hakkari'nin ulaşım sorunları için toplantı gerçekleştirildi

Hakkari'nin ulaşım sorunları için toplantı gerçekleştirildi

Hakkari'nin ulaşım sorunlarıyla ilgili olarak yapılan toplantıda, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve yerel yöneticiler, bölgedeki altyapı ve güzergah düzenlemelerini ele aldı.

Hakkari'nin ulaşım sorunlarını ele almak üzere Hakkari Şoförler Odası Başkanı Abdi Arslan, Yüksekova Şoförler Odası Başkanı Selami Durna ve Hakkari ESOB Başkanı Muharrem Tekin Karayolları 11. Bölge Müdürü Demirhan Erol'u ziyaret etti.

Toplantıda, Hakkari'nin dezavantajlı bir bölge olduğu vurgulanarak, bu bölgede yapılacak yatırımlarda pozitif ayrımcılık yapılması gerektiği ifade edildi.

Onarılma çalışmaları görüşüldü

Görüşmede, Hakkari Depin'deki çığ tünellerinin ışıklandırılması, Hakkari yolundaki tek taraflı tünelin servis yolunun genişletilmesi, bozulan ve çöken alanların onarılması, Yeniköprü ve Güzeldere Tünellerinin durumu, Yüksekova İpekyolu üzerindeki kaldırımların ve orta refüjün düzenlenmesi, onarılması ve temizlenmesi, Yüksekova İpekyolu üzerindeki kavşakların durumu, Şemdinli Derecik yolunun durumu ile Derecik ve Üzümlü Gümrük Kapılarının yol durumu ele alındı.

as.jpeg

Bazı çalışmaların bu yıl içinde tamamlanacağı aktarıldı

Toplantının ardından, Yeniköprü Tüneli'nin her iki tüpünün ve Güzeldere Tüneli'nin bir tüpünün kışa yetiştirilerek trafiğe açılacağı, Hakkari yolunda bozulan alanların onarılacağı, Yüksekova İpekyolu güzergahındaki kaldırımların ve orta refüjün düzenlenip temizleneceği, Derecik yolunun bakım ve onarımının yapılacağı ve Derecik Gümrük yolunun bu yıl içinde tamamlanacağı açıklandı.

Özellikle basına yansıyan Şemdinli Derecik yolundaki çukur ve çökmelerin çözümü için acil çalışmaların başlatılacağı belirtildi.

Toplantıda, Hakkari'nin coğrafi şartları göz önünde bulundurularak ulaşım hizmetlerinde tasarruf tedbirlerine takılmaması gerektiği vurgulandı.

Katılımcılar, Karayolları 11. Bölge Müdürü Demirhan Erol'a teşekkürlerini iletti.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum