Hakkari’nin ‘Çirek Peyniri’, Türkiye genelinde büyük ilgi görüyor

Hakkari’nin yöresel lezzeti Çirek Peyniri, Türkiye genelinde büyük ilgi görerek tescilli bir ürün haline geldi.

Hakkari’nin yöresel lezzetlerinden Çirek Peyniri, Türkiye genelinde yoğun ilgi görmeye başladı. Çirek Peyniri, özellikle yer aldığı fuarlarda dikkatleri üzerine topluyor.

whatsapp-image-2024-09-21-at-00-09-23.jpeg

Baskın Süt Fabrikası’nın yöneticisi Fuat Baskın, 2005 yılında başlatılan AR-GE çalışmaları sonucunda 2008’de üretime geçtiklerini ve Yüksekova Ticaret Odası’nın girişimleriyle Çirek Peyniri’nin coğrafi işaret aldığını belirtti.

whatsapp-image-2024-09-21-at-00-09-40.jpeg

Baskın, geleneksel yöntemlerle peynirin yapım sürecini anlattı. Üretimlerinin sadece kendi fabrikalarında gerçekleştiğini vurgulayan Baskın, Irak’a da gönderim yaptıklarını ifade etti. Yaz aylarında sıcak havanın taşımada zorluklar yarattığını belirten Baskın, kış aylarında ürünlerin daha uygun koşullarda ulaştırılabildiğini söyledi.

whatsapp-image-2024-09-21-at-00-11-03.jpeg

Çirek Peyniri’nin otlu ve sade olmak üzere iki çeşidi bulunduğunu ve bu peynirin doğal bitkilerle zenginleştirildiğini ekleyen Baskın, bu bitkilerin hem lezzetli hem de sağlıklı özellikler taşıdığını vurguladı.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.