Hakkari'de oturma eylemi başlatıldı

Hakkari’de Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınıp yerine kayyım atanmasına tepkiler sürüyor. Dem Parti tarafından oturma eylemi başlatıldı.

Hakkari merkezde, Dem Parti il binası önünde biraraya gelen ve aralarında Hakkari ve çevre illerin milletvekilleri ve belediye eş başkanlarının da olduğu çok sayıda kişinin yürüyüşüne izin verilmedi.

Güvenlik güçleri vatandaşların yürüyüş yapmasına izin vermedi. Yapılan müzakerelerin ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Yardımcısı Rüştü Tiryaki, DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar, Keskin Bayındır, Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Doğan Hatun, Serra Bucak, Hakkari Milletvekilleri Öznur Bartın, Onur Düşünmez, Van Büyükşehir Eş Başkanları Abdullah Zeydan, Neslihan Şedal, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Devrim Demir, Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz, Zülküf Uçar, Muş Milletvekili Sümeyye Boz, Şırnak Milletvekilleri Nevruz Uysal Aslan, M. Zeki İrmez’in şehir merkezinde yürümesine izin verildi.

8bca681f-b32a-47c2-90a0-736c665f7c5e.jpg

Oturma eylemi devam ederken Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Emek ve Özgür İttifakı bileşenleri, CHP heyeti ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin de yarın Hakkari'ye geleceği öğrenildi.

95b9624d-7995-4f11-b561-e885c68b8ef0.jpg

e0348615-eb9e-4314-a6da-25bb1b44985e.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum