Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, Çukurca’daki taciz olayını meclise taşıdı

Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, Çukurca’daki taciz olayını meclise taşıdı

Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, Çukurca'daki taciz olayı üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından yanıtlanması talebiyle soru önergesi verdi.

Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, 30 Haziran akşamı Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen bir konserde yaşanan taciz olayıyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın cevaplaması istemiyle meclise soru önergesi verdi.

“Konser sırasında bir grup uzman çavuş çocukları fiziksel olarak taciz etmiş”

Parlak, önergesinde “Festivalin son günü olan 30 Haziran Pazar akşamı düzenlenen konsere bir kısım askerî personel de katılmıştır. Konser sırasında bir grup uzman çavuş 16-17 yaşlarında birkaç çocuğu fiziksel olarak taciz etmiş, mağdur çocukların ve tacize tanıklık eden kişilerin tepki vermesi sonucunda konseri dinleyen diğer vatandaşlar da tacizden haberdar olmuş ve tacizci şahıslara tepki göstererek durumu kolluk kuvvetlerine bildirmiştir” ifadelerini kullandı.

“Gözaltına alınan şüpheliler bir gün sonra serbest bırakıldı”

Parlak, gözaltına alınan şüphelilerin bir gün sonra serbest bırakılmasının cezasızlık endişelerini artırdığını vurguladı. Önergede, Çukurca Kaymakamlığı'nın basın açıklamasında taciz şüphelisinin alkollü olduğu belirtilirken, askeri kimliğinin gizlendiğine dikkat çekildi. Parlak, Hakkari Valiliği'nin ise olaya ilişkin henüz bir açıklama yapmadığını bildirdi.

Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak’ın yönelttiği sorular şöyle:

  1. Kanunlara göre halkın can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlü olan güvenlik personelinin çocuk yaşta kişileri taciz etmesiyle ilgili nasıl bir idari ve adli soruşturma yürütmeyi düşünüyorsunuz?
  2. Uzman çavuş Y.P. taciz vakası esnasında resmi görevde midir yoksa izin mi kullanmaktadır? Her iki durumda da bir güvenlik personelinin yüksek düzeyde alkol alarak kamuya açık etkinliklere katılmasını ve burada taciz olayına karışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
  3. Gözaltına alınmış ve suç işlediğine dair kuvvetli deliller bulunan şahıslara yönelik kolluk kuvvetlerinin destekleyici ve neredeyse suça teşvik anlamına gelebilecek tavırlarına dair bir işlem başlatacak mısınız?
  4. Bugüne kadar Hakkari ili sınırlarında kaç Emniyet personel adli suçlara karışmıştır. Bu adli suçların ne kadarı cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, reşit olmayanla cinsel ilişki ve cinsel taciz gibi cinsel suçlardır?
  5. Cinsel suçlara bulaştıkları tespit edilen Emniyet personeline ne gibi yaptırımlar uygulanmıştır? Kaç tanesinin Bakanlığınızla ilişkisi kesilmiştir?
  6. Hakkari Valiliği’nin, kendi sorumluluk alanında olan bir konuyla ilgili açıklama yapmamasının nedeni nedir?

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.