Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği’nden Zeynep Kaya'ya destek

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği’nden Zeynep Kaya'ya destek

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, görme engelli Zeynep Kaya'ya bilgisayar ve telefon desteğinde bulundu.

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, Yüksekova'nın Bağdaş Köyü Ericek Mezrasında yaşayan doğuştan görme engelli Zeynep Kaya'nın bilgisayar ve telefon hayalini gerçekleştirdi. Dernek, hayırseverlerin desteğiyle temin edilen 1 adet dizüstü bilgisayar ve 1 adet telefonu Zeynep Kaya'ya teslim etti. Aydoğdu, Kaya'nın eğitim hayatına destek olmak amacıyla bu hediyeleri verdiğini belirtti.

Zeynep Kaya, kendisine yapılan bu yardımdan dolayı Başkan Aydoğdu ve hayırseverlere teşekkür ederek, "Sizlerin sayesinde en büyük hayalim olan bilgisayar ve telefonuma kavuştum. Artık derslerime internet üzerinden rahatlıkla çalışabileceğim. Sesli içeriklere erişim sağlayarak derslerime daha kolay hazırlanacağım" dedi.

sa.jpeg

Başkan Yavuz Aydoğdu, Zeynep'in ve diğer öğrencilerin eğitimlerine daha iyi devam edebilmeleri için köydeki internet ve telefon şebekesi sorununa da dikkat çekti. Bağdaş Köyü Ericek Mezrasında baz istasyonu kurulması gerektiğini belirten Aydoğdu, yetkililere bu konuda acilen adım atmaları çağrısında bulundu.

Aydoğdu, "Hakkari’nin en ücra köylerine dahi ulaşarak, tüm engelleri aşmak için çalışıyoruz. Zeynep gibi özel gereksinimli kardeşlerimizin eğitim hayatını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye belirtti.

Zeynep Kaya’nın ailesi de Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği'ne ve hayırseverlere teşekkür ederek, "Zeynep doğuştan görme engelli ve okulda zorluk çekiyordu. Bilgisayar ve telefon ihtiyacını karşılayamadığımız için çaresizdik. Kızımızın hayali gerçek oldu" ifadelerini kullandı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.