Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği'nden işitme engelli kardeşlere destek

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği'nden işitme engelli kardeşlere destek

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği, Van’ın Gürpınar ilçesindeki işitme engelli kardeşler Erhan ve Emirhan Geven’e işitme cihazı desteği sağladı.

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği, Van’ın Gürpınar ilçesindeki Tutmaç köyünde yaşayan işitme engelli kardeşler Erhan (%90 işitme kaybı) ve Emirhan Geven’e işitme cihazı desteği sağladı. Dernek Başkanı Yavuz Aydoğdu, hayırseverlerin destekleriyle temin edilen işitme cihazlarının ihtiyaç sahibi kardeşlere ulaştırıldığını duyurdu.

Aydoğdu, "Erhan ve Emirhan doğuştan işitme engelliydi ve konuşamıyorlardı. İşitme cihazlarının olmaması nedeniyle okula gidemiyorlardı ve arkadaşlarıyla dışarı çıkamıyorlardı. Artık bu cihazları takarak okullarına gidebilecek, dışarıda arkadaşlarıyla vakit geçirebilecekler" dedi.

Coğrafya fark etmeksizin tüm engelleri aşmak için mücadele ettiklerini belirten Aydoğdu, “Dernek olarak amacımız, tüm engelli vatandaşlarımıza ulaşmak ve onları topluma kazandırmaktır. Bu yolda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye ekledi.

Kardeşlerin annesi ise duygularını şu şekilde ifade etti: “Oğullarım doğuştan beri konuşamıyor ve duymuyorlardı, bu yüzden okula gönderemiyordum. Köyde yaşadığımız için imkanlarım çok kısıtlıydı. Ancak Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği sayesinde oğullarımın en büyük hayalleri gerçekleşti.”

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.