Hakkari dışındaki kentlerde şiddetli kuraklık alarmı

Hakkari dışındaki kentlerde şiddetli kuraklık alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, Türkiye'nin dört bir yanında kuraklık tehlikesi artıyor. Özellikle Hakkari'nin dışındaki bölgelerde, kuraklık alarmı giderek yükseliyor.

Hakkari ve Van dışındaki bölgelerde kuraklık tehlikesi giderek artıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Nisan ayı yağış raporunu açıkladı.

Hakkari ve Van harici bölgelerde şiddetli kuraklık uyarısı

Rapora göre, Türkiye genelinde yağışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67 azaldı. Özellikle Trakya, Çanakkale, Muğla, Mersin’in bazı bölgeleri, Hakkari ve Van çevreleri haricindeki bölgelerde şiddetli kuraklık uyarısı yapıldı.

Standart Yağış İndeksi (SPI) haritasına göre Orta Karadeniz, Muğla‘nın doğusundan Antalya‘nın batısına kadar olan bölge, Uşak-Kütahya‘nın bir kısmı, Bolu ve Kırşehir‘de bazı bölgeler “olağanüstü kurak” olarak gösterildi. Bu durum, tarımsal faaliyetler ve su kaynakları üzerinde ciddi tehdit oluşturuyor.

Hakkari su kaynakları ve tarımsal faaliyetlerde risk altında

Hakkari, su kaynakları ve tarımsal faaliyetler açısından artan kuraklıkla birlikte risk altında. Yetkililer, bölgedeki kuraklıkla mücadele için acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguluyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum