Hakkari: DEM Parti’den Narin Güran için adalet çağrısı

Hakkari: DEM Parti’den Narin Güran için adalet çağrısı

DEM Parti Hakkari İl Örgütü, Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran için adalet talep ederek, çocuklara yönelik suçların cezasız kalmasına tepki gösterdi.

DEM Parti Hakkari İl Örgütü, Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için adalet talep eden bir basın açıklaması yaptı. DEM Parti Hakkari İl Eş Başkanı Hümeyra Armut tarafından okunan açıklamada, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde Kuran kursuna gittikten sonra kaybolan Narin’in cesedinin 19 gün sonra dere yatağında bulunmasının ardından çalışmalardaki ihmalkarlıklara dikkat çekti.

Açıklamada, Narin Güran'ın ölümünün münferit bir olay olmadığı, aksine organize bir cinayet olduğu belirtildi. Armut, "Narin’in cenazesinin 3 kez aranan dere yatağında bulunması, iktidarın ve yetkililerin bu konudaki zafiyetinin ve sorumsuzluğunun ispatıdır," ifadelerini kullandı. Narin’in ölümünün, failleri koruyan cezasızlık politikalarının ve erkek egemen zihniyetin sonucu olduğunu vurgulayan Armut, "Yastayız, ancak isyandayız da!" dedi.

Hukuk sistemine eleştiri ve adalet talebi

Başkan Armut, Türkiye'deki hukuk sistemine de eleştirilerde bulunarak, çocuklara yönelik suçların etkin ve şeffaf bir şekilde soruşturulmadığını, hak edenlerin hak ettikleri cezayı almadığını savundu. Açıklamada, "Eğer bu evlatlarımızın soruşturmaları etkin ve şeffaf bir şekilde yürütülseydi, bugün belki de Narin’e dokunmaya kimse cesaret edemeyecekti," ifadelerine yer verildi. Armut, hukuk sisteminin etkin bir şekilde işletilmesi gerektiğini belirterek, "Hukuk, zaten çocukları koruyacaktır" dedi.

Başkan Armut, "İktidarın kin ve nefret söylemleri, kadını ve kız çocuklarını ikinci sınıf insan olarak gören baskıcı ve ötekileştirici tavırları, ülkenin toplumsal ve ahlaki değerlerini yerle bir etmiştir. Bağımsız ve tarafsız yargının olmaması, bu tür suçlara zemin hazırlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Dayanışma çağrısı

Başkan Armut, Narin Güran’ın faillerinin bulunması ve cezalandırılması için ivedilikle etkin ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, tüm şüphelerin aydınlatılması çağrısında bulundu. “Narin Güran’ı saygıyla anıyor, bu suça ortak olan herkes hesap verene kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz. Narin için adalet sağlanana kadar başta çocuk ve kadın kurumları olmak üzere tüm halkımızı dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.