Hakkari dahil 81 Barodan ortak 'İsrail' açıklaması

Hakkari dahil 81 Barodan ortak 'İsrail' açıklaması

Hakkari Barosu ile beraberindeki 80 Baro, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sivil Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısını kınayarak, uluslararası toplumu bu vahşi saldırıya tepki vermeye çağırdı.

Hakkari Barosu, Gazze Şeridi'nde İsrail savaş uçaklarının gerçekleştirdiği 26 Mayıs tarihli hava saldırısını sert bir dille kınadı. Saldırıda, Refah kentinde yaşayan sivil Filistinlilere yönelik büyük bir trajedi yaşandı; 45'ten fazla kişi hayatını kaybetti ve onlarca kişi yaralandı. Bu saldırı, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'e askeri saldırıları durdurması çağrısından sadece 3 gün sonra gerçekleşti.

Hukuksuzluğa son verilmesi çağrısı

Hakkari Barosu, İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayan bu saldırısını şiddetle kınayarak, sivil halka yönelik devlet terörünü açıkça gösterdiğini belirtti. Baro, uluslararası toplumun bu vahşi saldırıya sert tepki göstermesi ve hukuksuzluğa son verilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, İsrail'in işlediği suçlar nedeniyle Türkiye'de yargılanmaları için harekete geçilmesi gerektiği vurgulandı. Baro, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına sessiz kalan herkesin, tarih ve hukuk önünde sorumlu tutulması gerektiğine dikkat çekti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.