Hakkari'nin lezzetleri, Gastronomi atölyesinde
Lilyana Kadın Kooperatifi, Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle açtığı atölyede Hakkari'nin yöresel lezzetlerini tanıtıyor.
Hibe desteğiyle açılan gastronomi atölyesinde Hakkari kültürü tanıtılıyor. Yöresel yemekler ve Türk mutfağıyla harmanlanmış atölyede endemik bitki türlerinden yapılan yöresel yemekler büyük ilgi görüyor. Geleceğin usta şeflerinin yetiştiği mutfak aynı zamanda öğlen yemekleriyle de dikkatleri çekiyor.
Lilyana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Üyesi Esra Kılıç, hedeflerinin Hakkari bölgesinde aşçılık öğrencilerini kültürel yönden geliştirmek olduğuna değinerek, "Aynı zamanda endemik bitkilerle unutulan yöresel yemeklerimizi satışa sunmaktır. Burayı 5 kadın aşçı olarak işletiyoruz. Hem istihdama hem de aşçı yetiştirme projemiz var. Mevsiminde bitkileri toplayıp yemekte kullanıyoruz" dedi.