Fizyoterapist Anuk: “Bilim dışı tedavi yöntemleri ciddi sakatlıklara yol açabilir”

Fizyoterapist Özgür Ozan Anuk, hastaların yanlış tedaviler nedeniyle sakatlık riskiyle karşı karşıya kalabileceğini belirterek, bilimsel temellere dayalı uzman desteği almanın önemine dikkat çekti.

Yüksekovalı Fizyoterapist Özgür Ozan Anuk, fizik tedavi alanında elde ettiği tecrübeler ve bilimsel yaklaşımlarıyla hastalarına hizmet vermeye devam ediyor. 2013 yılında Muğla Üniversitesi Fizik Tedavi Bölümü’nden mezun olan ve yaklaşık 11 yıldır mesleğini sürdüren Anuk, özellikle ağrı bilimi üzerine yoğunlaştığını belirterek, tedavi sürecinde dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

whatsapp-image-2024-09-19-at-00-29-07-1.jpeg

“Ağrı sadece fiziksel değil, psikososyal etkenlerle de ilgili”

Anuk, yaklaşık 6 yıldır Yüksekova Fizik Tedavi Kliniği'nin aktif kurucu üyesi olduğunu belirterek, “Ağrı bilimi, hasta eğitimi, egzersiz terapisi ve manuel terapi gibi birçok alanda eğitim aldım. Özellikle ağrı bilimi ilgimi çekti ve bu alanda kendimi geliştirdim. Ağrılar sadece fiziki durumdan kaynaklanmaz; biopsikososyal model dediğimiz, ağrının fiziksel, psikolojik ve sosyal bileşenlerini inceleyen bir yaklaşımla çalışıyoruz. Psikososyal sistemin ağrılardaki rolü çok büyük” dedi.

whatsapp-image-2024-09-19-at-00-29-08-1.jpeg

Bilim dışı tedavilere dikkat

Fizyoterapist Anuk, yanlış tedavi yöntemlerinin oluşturabileceği tehlikelere de dikkat çekerek, “Maalesef hastalar bazen bilim dışı kişilere başvuruyor ve bu, ciddi sakatlıklara neden olabiliyor. Yanlış uygulamalar, yanlış tedaviler birçok hastayı mağdur edebilir. Bu yüzden kesinlikle bilim üzerine çalışan, kendini geliştirmiş sağlık uzmanlarına gitmeleri gerekiyor. Bizim kliniğimize gelen hastalar, bel ve boyun fıtığı, diz ağrıları, kireçlenme gibi kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları yaşıyor. Uyguladığımız egzersiz terapisi, ağrı bilimi ve hasta eğitimi sayesinde oldukça yüksek bir başarı oranına sahibiz” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-09-19-at-00-29-08.jpeg

Anuk, özellikle çevre illerden de yoğun talep aldıklarını belirterek, Yüksekova’daki hastaların bilinçli tedavi süreci konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum