Esenyurt Mahallesi’nde yeni yol: 50 yıldır yol yoktu

Yüksekova Belediyesi, Esenyurt Mahallesi’nde yeni bir yol yapıldığını duyurdu.

Yüksekova Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Esenyurt Mahallesi’nde 650 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde yeni bir yol açıldı.

as.jpeg

“Bu mahalle yaklaşık 50 yıldır var ancak yollar açılmamıştı”

Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı İhsan İşbilir, Esentepe Mahallesi’nde yürütülen çalışmalarla ilgili olarak şunları söyledi: "Özellikle Esentepe Mahallesi’nde yollarımız henüz açılmamış durumda. Bu mahalle yaklaşık 50 yıldır var ancak yollar açılmamıştı. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yol açma çalışmalarına başladık. Yüksekova genelinde yollarımız sıkıntılı durumda. İlk olarak toprak yolları açacağız, ardından stabilize yapacağız. Önümüzdeki yıl ise asfaltlama, altyapı ve su hatlarını tamamlayacağız. Ayrıca, Yüksekova genelinde 7.000 km asfalt çalışmamız başlamak üzere, ihalesi tamamlandı. En geç bir hafta, on gün içinde çalışmalar başlayacak. Esentepe ve Esenyurt’ta perde duvar yapılacak 500-600 metre yolumuz var. Kışla Tepesi’nde park çalışmamız olacak ve bu kapsamda birkaç yol daha açılacak. Ayrıca, 15 kilometrelik bir altyapı çalışmamız olacak ve bu çalışmalar 1-2 ay içinde faaliyete geçecek."

whatsapp-image-2024-07-06-at-11-16-41-1.jpeg

“Bu yollar hepimizin ortak kullanım alanıdır”

Esenyurt Mahallesi Muhtarı Sezai Açıkel ise, "Yıllardır burada imar planında yer alıp açılmayan yollarımız vardı. Şimdi ise bu yollar, özellikle vatandaşlarımız için büyük sorun teşkil ediyordu. Seçim öncesinde bu yolların açılması için elimizden geleni yapacağımızı söylemiştik. Çalışmalarımızı başlattık ve 3-4 tane daha imar planında yer alıp açılmayan yolumuz var. Ancak vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık göstermelerini ve fedakarlık yapmalarını rica ediyoruz. Yollar açılmazsa altyapı da gelmez. Bu yolların açılması, hem Esenyurt hem de Esentepe bölgesindeki vatandaşlar için çok önemli. Yüksekova’daki tüm vatandaşlarımızdan yolların açılmasına engel olmamalarını rica ediyoruz. Bu yollar hepimizin ortak kullanım alanıdır" dedi.

whatsapp-image-2024-07-06-at-11-16-41-2.jpeg

“Yıllardır bu mahalledeyiz kimse ilgilenmiyordu”

Mahalle sakini Süleyman Salim ise "Yüksekova Belediyesi ve muhtarımıza teşekkür ediyorum. Bu yolun açılması bizim için çok önemliydi. Yıllardır bu mahalledeyiz, hastalarımız vardı ve kimse ilgilenmiyordu. Belediye yetkilileri sesimize kulak verdiler ve bu yol 50 yıldır açılmıyordu. Şimdi açıldı, çok mutluyuz." İfadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-07-06-at-11-16-40.jpeg

Yüksekova Belediyesi, ilçe genelinde yolların açılması ve altyapının geliştirilmesi adına çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini aktardı.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.