Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hakkari ilk adım olmuştur

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hakkari ilk adım olmuştur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yargının Hakkari ile ilgili vermiş olduğu karar kimseyi rahatsız etmesin. Yargı burada kanunu değil, hukuku konuşturmuş ve kararını da buna göre vermiştir" dedi.

Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’a, yargılandığı Hakkari 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 19 yıl 6 ay ceza verildi. Mahkeme ayrıca Akış'ın tutuklanmasına karar verdi. Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına birçok kesim tarafından tepki gösterilirken Dem Parti ve CHP'li çok sayıda milletvekili ve STK Hakkari'ye geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Anadolu Yayıncılar Federasyonu tarafından düzenlenen 8. Anadolu Medya Ödülleri törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmada Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına da değindi.

"Yargının Hakkari'yle ilgili vermiş olduğu karar, kusura bakmasınlar ama kimseyi rahatsız etmesin" diyen Erdoğan, yargının burada kanunu değil, hukuku konuşturduğunu ve kararını da buna göre verdiğini ifade etti.

Sivil ve demokratik siyasetin zemininin güçlenmesi için pek çok adım attıklarını savunan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Dünyanın hiçbir medeni ülkesi, demokrasisinin kundaklanmasına göz göre göre müsaade etmez, etmeyeceğiz.

- 31 Mart'tan önce ne dedik, eğer adaylarınız herhangi bir gayrimeşru, gayri yasal işlemlere girmediyse, katılmadıysa onlara söyleyecek herhangi bir sözümüz yok. Ama gayri yasal işler yapmışsa bizler de yasaları işletmek durumundayız ve işletiriz. Hakkari şimdi bunun ilk adımı olmuştur ve şu anda hukuk da gereğini yapmıştır ve bundan sonra da yapmaya devam edecektir.

- Türkiye, belediye hizmet binalarında Kandil'in atadığı komiserlerin, başkan tokatladığı, güya mahkeme kurup haraç kestiği dönemler geçirmiştir. Bunları tekrar yaşamak istemiyoruz.

- Bölgedeki kardeşlerimiz üzerinde bölücü terör örgütünün baskı kurmasına eyvallah etmeyiz.

- İlla bir tepki gösterilecekse hukuk çerçevesinde uygulanan idari tedbirlere değil, Kandil'in belediyelere çökme girişimlerine göstermelidir. Şimdi bazıları çıkmış, Meclis'te adeta terör estirerek 'belediyeler bizimdir' naraları atıyor. Halkın olan belediyeleri, kendilerinin tapulu mülkü gibi görüyorlar.

- Bu başkanlar şunu bilsinler ki örgütün tasallutundan kurtulmak için atacakları adımlarda millet de devlet de tüm imkanlarıyla yanlarında olacaktır. Şehrine ilçesine ve vatandaşa hiçbir ayrım yapmadan hizmet edenlerle kimsenin bir derdi zaten bulunmuyor."

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.