English Time yılsonu etkinliği ile resmi açılışı bir arada yaptı

English Time yılsonu etkinliği ile resmi açılışı bir arada yaptı

English Time Yüksekova şubesi öğrencileriyle birlikte hazırladıkları yılsonu etkinlikleri kapsamında, hem Sindirella oyunu ingilizce olarak sahnelendi, hem de kurum resmi olarak açılışını gerçekleştirdi.

Yüksekova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen yılsonu etkinliğine Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Şoreş Diri, Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Hakkari İHD Başkanı Sibel Çapraz ile beraberindekiler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım sağladı.

Düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan English Time Şube yöneticisi Pınar Şen, Yüksekova'da ilk defa İngilizce oyun düzenlendiğine değindi.

"Her dil bir zenginliktir"

Şen'den sonra söz alan Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Şoreş Diri ise, ana dil eğitimine değinerek, "Biz ebeveynlere evde ana dilimiz olan Kürtçe'yi konuşun, bunu çocuklara öğrettin diyoruz. Ana dil unutulmasın. Her dil bir zenginliktir. Bugün de görüyoruz ki çocuklarımız, Kürtçe ve Türkçe'ye ek 3. dil olarak İngilizce öğreniyor. İngilizce bir dünya dili olduğu için öğrenmek elzem bir durum haline geldi. Bu okulu Yüksekova'ya kazandıran ve bu fırsatı çocuklara veren English Time ailesine çok teşekkür ediyorum" dedi.

whatsapp-image-2024-06-01-at-19-39-49.jpeg

Sindirella masalı İngilizce olarak sahnelendi

Konuşmalardan sonra programda öğrenci ve öğretmenlerin birlikte hazırladıkları; koru halinde İngilizce şarkı söylemi ve Sindirella masalının İngilizce canlandırması gibi farklı etkinlikler yer aldı. Program, dans ve halaylarla aktı. Öğrencilere etkinlik sonunda sertifikaları teslim edildi.

"Amacımız, coğrafyadaki çift dili avantaja çevirmekti"

Programdan sonra, English Time Yüksekova şube yöneticisi Pınar Şen, yılsonu programlarının istedikleri gibi keyifli ve sorunsuz geçmesine değinerek, “Kurum olarak amacımız, coğrafyadaki çift dili avantaja çevirmekti. Kürtçe İngiliz dil ailesi grubunda yer alması, öğrencilerin kolay bir öğrenme evresi geçirmelerine yardımcı oldu. Biz çocuklarımıza farklı bir eğitim sistemi uyguladık. İngilizceyi Kürtçe gramer üzerinden anlatarak pekiştirmelerine yardımcı olduk. Öğrencilerimize İngilizceyi özgüven artıcı yollarla uygulattık. Öğrenciler İngilizce dilinde öğretmenleri ile birlikte dans ederek şarkı söyleyebiliyorsa, eğitimimizin meyvelerini burada aldık demektir” ifadelerinde bulundu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.