Düşünmez, kayyımı ve mayına basarak yaşamını yitiren Düzen’i sordu

Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu toplantısında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sorular sordu. Düşünmez, Hakkari’ye atanan kayyımı ve Yüksekova’daki mayın patlamasında yaşamını yitiren çobanı gündeme getirdi.

Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu toplantısında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya üç önemli soru yöneltti. Düşünmez, Hakkari’ye atanan kayyım ve Yüksekova’da meydana gelen mayın patlaması sonucu yaşamını yitiren Bedrettin Düzen’i gündeme taşıdı.

Hakkari’ye atanan kayyım ve belediye yönetimi

Düşünmez, konuşmasına 3 Haziran’da Hakkari Belediyesi Eşbaşkanının gözaltına alındığını ve hemen ardından daha soruşturma numarası yokken kayyım atamasının yapıldığını belirterek başladı. Bu durumu, yürütmenin yargıya talimatı olarak nitelendiren Düşünmez, “Yargı da bu talimata uyarak 5 Haziran’da eşbaşkanımıza 19 buçuk yıl gibi haksız bir ceza verdi” ifadelerini kullandı.

Düşünmez, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti: “Kayyumu geri çekme düşünceniz var mı? Halkın oylarıyla seçilen belediye meclis üyelerine belediyeyi bırakacak mısınız? Bu meclis üyelerinin belediyeyi yönetmeleri için ön açıcı olacak mısınız?”

Yüksekova’da mayın patlaması ve güvenlik ihmalleri

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaylada koyunlarını otlatan çoban Bedrettin Düzen’in mayına basarak yaşamını yitirmesine ilişkin ihmalleri eleştiren Düşünmez, “Bu mıntıka yaşam merkezlerine yakın bir alan. Bu noktada siz gerekli önlemleri almadığınız için 3 çocuk babası olan bir çoban öldü. Bu konu hakkında üzerinize düşen yükümlülüğü yerine getirecek misiniz? Hakkari’de etrafa saçılan, haritası belli olmayan bu kara mayınları ve diğer patlayıcı cisimleri ne zaman toplamayı düşünüyorsunuz?” şeklinde konuştu.

Taşıma Kolluk Personeli ve seçim sonuçları

Düşünmez, seçimlerde taşıma kolluk personelinin oy kullanmasının sonuçlar üzerindeki etkisini de gündeme getirerek, “Tüm doğu illerinde taşıma personeller oy farkı olan belediyelerde oy kullandılar. Ve bu oylarla bazı belediyeleri ak parti kazanmış oldu” dedi.

Düşünmez devamında şu soruları yöneltti: “Bu personelin taşınması için harcanan para hangi bütçeden çıktı? Bu durum, Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerekli görülen bir operasyonel güç müydü, yoksa sadece AK Parti’nin seçim kazanmasını sağlamak amacıyla mı taşındılar? Bu konuda bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?”

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.