Durna’dan kaza sonrası uyarı: ‘Ölüm virajı’ olarak bilinen bu bölgede acilen çalışma yapılmalı
Yüksekova Şoförler Odası Başkanı Selami Durna, Çöplük mevkiinde 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasının ardından açıklamada bulundu.
Yüksekova Şoförler Odası Başkanı Selami Durna, Hakkari-Yüksekova karayolunun Çöplük mevkiinde 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasının ardından yetkililere çağrıda bulundu. Durna, bölgedeki toprak kaymaları ve yol daralması nedeniyle sürekli kazalar yaşandığını belirterek acil önlem alınması gerektiğini vurguladı.
“Burada iki aracın yan yana geçmesi neredeyse imkânsız“
“Daha önce defalarca uyardık” diyen Durna, “Çöplük mevkiinde sürekli toprak kayması yaşanıyor, bu da yolu daraltarak tehlikeli hale getiriyor. İki aracın yan yana geçmesi neredeyse imkânsız. Kış aylarında yola akan suyun donmasıyla kazalar kaçınılmaz oluyor. ‘Ölüm virajı’ olarak bilinen bu bölgede acilen çalışma yapılmalı ve toprak kaymasına karşı önlem alınmalıdır. ” ifadelerini kullandı.
Çöplük mevkiinde kamyon ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı
“Bu bölgedeki tehlike görmezden gelinemez”
Akşam saatlerinde meydana gelen kazada, plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen bir kamyon, karşı yönden gelen 46 LY 286 plakalı hafif ticari araçla kafa kafaya çarpıştı. Kazada Husret K. ve Aydın D. yaralandı. Yaralılar yapılan ilk müdahalelerin ardından Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Başkan Durna, kazada yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Bu bölgedeki tehlike görmezden gelinemez. Yetkilileri bir an önce harekete geçmeye davet ediyorum” dedi.