Diken ve taşların arasında futbol oynayan Yüksekovalı çocuklar saha istiyor

Yüksekova’da çocuklar, oyun alanları yetersiz kaldığı için engebeli arazide top oynuyor. Çocuklar, yetkililerden kendilerine bir futbol sahası yapmalarını istiyor.

Yüksekova’nın İpek mahallesinde bulunan TOKİ 5. etap (Sanayi) 1. Kısım konutlarında yeterince oyun alanları olmayan çocuklar engebeli arazide top oynuyor.

whatsapp-image-2024-07-09-at-15-46-49-002.jpeg

Yaz tatillerini konutların arasında bulunan caddelerde top oynayarak geçiren çocuklar, gelip giden araçlar ve konut sakinlerinin izin vermemesi üzerine oynayacak alan bulamayınca çareyi dikenli, çukurlu ve taşlı boş arazide oynamakta buluyor.

"Çocuklar yetkililerden destek bekliyor"

Yaklaşık 160 dairenin bulunduğu sitenin içinde bulunan boş arazinin değerlendirilerek kendilerine bir saha yapılmasını isteyen çocuklar, yetkililerden destek bekliyor.

whatsapp-image-2024-07-09-at-15-46-48-002.jpeg

8 yaşındaki Miraz, oynayacak yerleri olmadığı için mecburen engebeli yerlerde oynamak zorunda kaldıklarını söyleyerek Yüksekova Haber aracılığı ile yetkililere seslenerek kendilerine bir futbol sahası yapmalarını istedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.