Derecik’te İSG Birimi okul tesisatlarını periyodik olarak kontrol ediyor

Derecik’te İSG Birimi okul tesisatlarını periyodik olarak kontrol ediyor

Hakkari’nin Derecik ilçesinde okullar, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Birimi’ne bağlı uzmanlar tarafından periyodik olarak denetleniyor.

Derecik’teki okullar, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Birimi’ne bağlı uzmanlar tarafından güvenlik açısından detaylı bir şekilde denetleniyor. Bu kontroller, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamında öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor.

gx8zanrxmaacwwt.jpg

Yemekhane ve kantinlerin hijyen standartları, elektrik tesisatlarının güvenliği, topraklama sistemlerinin işleyişi, jeneratörlerin çalışabilirliği, paratonerlerin etkinliği, makina ve akışkan tesisatlarının durumu gibi kritik alanlar, uzman ekipler tarafından periyodik olarak gözden geçiriliyor. Kontroller sırasında, olası tehlikeler ve kazalara karşı gerekli önlemler belirleniyor ve raporlanıyor.

Uzmanlar, bu denetimlerin yanı sıra okullardaki personel ve öğrencilerin güvenlik bilincini artırmak amacıyla çeşitli eğitimler de düzenliyor.

Ayrıca, tesisatların bakım ve onarım süreçlerinin düzenli olarak gerçekleştirilmesi, okul yönetimlerine öneriliyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.