Derecik’te elektrik sorunu: Vatandaşlar mağduriyet yaşıyor

Derecik’te elektrik sorunu: Vatandaşlar mağduriyet yaşıyor

Hakkari'nin Derecik ilçesinde elektrik kesintileri, sıcak havalar nedeniyle halkı ciddi şekilde mağdur etti.

Derecik ilçesinde, geçtiğimiz hafta başlatılan onarım ve altyapı çalışmaları nedeniyle yaşanan elektrik kesintileri, ilçe sakinlerini zor durumda bıraktı. TEDAŞ ekiplerinin, mağduriyetleri en aza indirmek amacıyla bölgeye getirdiği seyyar jeneratör, yalnızca bir gün çalıştı. Bu durum, sıcaklıkların 48-49 dereceye ulaştığı ilçede halkın tepkisine neden oldu.

whatsapp-image-2024-08-26-at-16-30-14.jpeg

Vatandaşlar, yetkililerden acil çözüm bekliyor

Elektrik kesintilerinin haftada üç güne kadar uzadığını ve sabah 06:00 ile akşam 14:00 arasında kesintilerin devam ettiğini belirten ilçe sakinleri, bu durumun günlük yaşamlarını olumsuz etkilediğini ifade etti. Sıcak havalarda elektriksiz kalmanın hem sağlıklarını hem de günlük ihtiyaçlarını karşılama noktasında büyük zorluklar yarattığını belirten vatandaşlar, yetkililerden acil çözüm beklediklerini dile getirdi.

TEDAŞ yetkililerinin altyapı çalışmalarını ne zaman tamamlayacağı belirsizliğini korurken, ilçedeki elektrik sorununun kısa sürede çözülmesi ve halkın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için acil adımlar atılması gerektiği vurgulanıyor.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.