Derecik Kültür Sanat Topluluğu, ilk programıyla yöresel lezzetleri tanıttı

Derecik’te düzenlenen Yöresel Lezzetler Tadım Programı’nda Türkiye’nin yedi bölgesine özgü tatlar tanıtıldı.

Derecik Kültür Sanat Topluluğu, düzenlediği Yöresel Lezzetler Tadım Programı ile Türkiye’nin farklı bölgelerine özgü tatları bir araya getirdi. Etkinlikte yöresel lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu.

as-2.jpeg

Programa Derecik Kaymakamı Ömer Faruk Ateş, Belediye Başkanı Av. Hasan Dinç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gaffar Ak, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda yerel halk katıldı. Katılımcılar, biletli girişle etkinliğe dahil oldu.

Türkiye’nin yedi bölgesinden seçilen yemeklerin tanıtıldığı etkinlikte, özellikle keledoş ve büryani gibi bölgeye özgü lezzetler yoğun ilgi gördü. Bunların yanı sıra madımak, çiğköfte, içli köfte, aşure, biberli ekmek, zeytinyağlı sarma ve lokma tatlısı gibi çeşitli yemekler de sunuldu.

as-3.jpeg

Yemeklerin görsel sunumlarıyla dikkat çektiği programda, yöresel tatların yanı sıra kültürel zenginlikler de ön plana çıkarıldı. Derecik Kültür Sanat Topluluğu, bu tür etkinliklerle yerel ve ulusal mutfak kültürünü tanıtmayı hedeflediğini belirtti.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum