DEM’li Parlak, Kürtçe dersleri ve öğretmen atamalarını meclise taşıdı

DEM’li Parlak, Kürtçe dersleri ve öğretmen atamalarını meclise taşıdı

DEM Partili Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Kürtçe dersleri ve öğretmen atamalarını sordu.

DEM Parti Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, Kürtçe dersleri ve öğretmen atamalarını meclis gündemine taşıdı. Parlak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in cevaplaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Kürtçe dersler ve ataması yapılan Kürtçe öğretmenler soruldu

Parlak'ın, Milli Eğitim Bakanı'na yönelik soruları arasında, Türkiye genelinde ortaokullarda verilen seçmeli Kürtçe derslerinin durumu ve ataması yapılan Kürtçe öğretmenlerinin sayısı bulunuyor.

Parlak'ın sorduğu sorular şöyle:

  1. 2012-2013 Eğitim – Öğretim yılından bu yana kaç adet Kurmancî ve Zazakî öğretmeninin ataması yapılmıştır? Bu atamaların yıllara göre dağılımı nasıldır?
  2. Başlangıcından bu yana Kürtçeyi seçmeli ders olarak seçen kaç öğrenci vardır ve yıllara göre dağılımı nedir?
  3. Bazı okullarda seçmeli ders formlarından Kürtçenin çıkarıldığına dair basında çıkan haberlerle ilgili başlattığınız bir inceleme var mı?
  4. Kurmancî ve Zazakî dışındaki “Yaşayan Diller ve Lehçeler” dersleri kapsamında hangi dil ve lehçelerin seçmeli dersi vardır. Bu dil ve lehçeler için kaç öğretmen ataması yapılmıştır?

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum