DEM Parti'nin Van'dan Hakkari'ye 'İradeye saygı' yürüyüşü başladı

DEM Parti'nin Van'dan Hakkari'ye 'İradeye saygı' yürüyüşü başladı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Hakkari Belediyesine kayyum atanmasına tepki amaçlı Van'dan Hakkari'ye yürüyüş başlattı.

Van'ın İpekyolu ilçesindeki Musa Anter Parkı önünde yürüyüş öncesi açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Hakkari'de sona erecek "İradeye Saygı Yürüyüşü" için bir araya geldiklerini söyledi.

“İradeye saygı” yazılı önlüklerin giyildiği açıklamada Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına tepki gösteren Bakırhan, "Sandıklar kuruluyor Türkiye’nin dört bir yanında, insanlar kendilerini yönetecek yöneticilerini iradelerini seçiyorlar ama iradenizi tanımıyorlar. İradeye saygı yürüyüşü bu ülkenin ayıbıdır. Halk yöneticilerini seçiyor ama birisinin boyunu beğenmiyorlar, diğerinin gülüşünü beğenmiyorlar. Bir diğeri cumhurbaşkanın resminin önünde geçerken esas duruşa geçmemiş gibi bahaneler üretiyorlar. Türkiye’de yaşayan insanlara yazık, büyük bir ayıp" dedi.

690x450nc-v-03-07-2024-irade-yuruyusu-start-veriliyor19.jpg

Halkın oyuyla seçilmiş iradelerin belediyeleri yönetmesi için mücadele edeceklerini aktaran Bakırhan, şöyle devam etti:

"Bugün burada İzmir'den, Muğla'dan, İstanbul'dan, Trakya'dan, Edirne'den, ülkenin dört bir yanından sembolik olarak bu iradenin tanınması için insanlar Van'a kadar yürüdüler. Şimdi buradan Hakkari'ye kadar 6 günlük bir yürüyüş planlıyoruz. Bu yürüyüşle eğer verdiğimiz mesajı almıyorlarsa mücadeleyi tekrar devam ettireceğiz."

Mücadelelerini sürdüreceklerini dile getiren Bakırhan, "Türkiye ciddi bir ekonomik kriz yaşıyor, yoksulluk almış başını gidiyor, insanlar geçinemiyor, özgürlük ve demokrasi yok ama biz kayyım efendilerle uğraşıyoruz. Bu kadar Colemêrg ve Van halkını düşünüyorsanız sınırları açın, insanlar ticaret yapsın. Sınırları açın ülke dışından insanlar Van’a, Colemêrg’e gelsinler. Yasakladığınız yaylaları açın, insanlar tarım hayvancılık yapsın. Türkiye’nin milli gelirini adil eşit bir şekilde Kürt illerine de dağıtın, o zaman gelin yarışa girin ki insanlar desinler bu hükümet adil davranıyor. O zaman bir şansınız olabilir” ifadelerini kullandı.

Bakırhan ve beraberindeki partililer, daha sonra Hakkari'ye doğru yürüyüşe geçti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.