Dem Parti’den Mardin-Diyarbakır yangınıyla ilgili açıklama

Dem Parti’den Mardin-Diyarbakır yangınıyla ilgili açıklama

Dem Parti, Mardin-Diyarbakır yangınıyla ilgili açıklamada bulundu.

Diyarbakır ve Mardin illeri arasında dün gece başlayan ve büyük bir felakete dönüşen yangınla ilgili Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (Dem Parti) bir açıklama yayınladı. Yangının yerleşim yerlerine kadar yayılması sonucunda 7 kişinin hayatını kaybetmesine ve 44 kişinin yaralanmasına neden olmasının ardından, Dem Parti, halkın acılarını paylaştıklarını belirtti ve baş sağlığı dileklerini iletti.

Devlet müdahalesinin geciktiği ve yetersiz kaldığı vurgulandı

Açıklamada, yaralılara acil şifa dilekleri sunulurken, devlet müdahalesinin geciktiği ve yetersiz kaldığı vurgulandı. Dem Parti, özellikle Diyarbakır, Mardin, Van ve diğer illerin belediyelerinin yangına müdahale ederek ve halka yardım ulaştırarak seferber olduğunu ifade etti.

Dem Parti, belediye eş başkanlarının, milletvekillerinin ve DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Keskin Bayındır’ın yaşanan felakette etkilenen köylerde halkla birlikte oldukları belirtti.

İktidarın yetersiz kaldığının belirtildiği açıklamada "Depremde yoklar, yangında yoklar, sel felaketinde yoklar. Ancak insanlarımızla birlikte her türlü felaketin yaşandığı gelecek gücümüz var!" ifadelerine yer verildi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum