Dem Parti: Yüksekova'da aşiretler arasında toplumsal kamplaşma yaratılmak isteniyor

Dem Parti: Yüksekova'da aşiretler arasında toplumsal kamplaşma yaratılmak isteniyor

Dem Parti Yüksekova İlçe Örgütü'nden Yüksekova halkına, toplumsal dayanışmayı bozacak girişimlere karşı mücadele edelim, bölünmeye izin vermeyelim! çağrısı yapıldı.

Dem Parti Yüksekova İlçe Örgütü, yayımladığı basın açıklamasıyla Yüksekova halkına toplumsal dayanışmayı koruma ve bölünmeye yönelik girişimlere karşı mücadele etme çağrısında bulundu. Açıklamada, yüksekova halkının köklü bir tarihsel mücadele ve direniş kültürüne sahip olduğu, bu kültürün egemenlerin her türlü oyun ve özel politikalarına rağmen korunduğu vurgulandı. Halkın, kendi öz değerlerine, politik geleneğine ve tarihsel mirasına sahip çıkması gerektiği belirtildi.

Dem Parti, açıklamasında bazı güçlerin, Yüksekova’nın aşiretsel yapılarından yararlanarak kirli hesaplarına ulaşmak amacıyla toplumu bölmeye çalıştıklarını ifade etti.

Açıklamada, "Aynı köyde farklı aşiretlerden insanların yaşadığı bu kentte, aşiretler arasında toplumsal kamplaşma ve yapay çatışmalar yaratılmak istenmektedir. Gever’de tarih boyunca var olan dayanışma, bu girişimlerle ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır" denildi.

"Aşiretçilikten uzak durmalıyız"

Açıklamada, son dönemlerde iki kişi arasında yaşanan en ufak bir tartışmanın bile aşiretler arası çatışmaya dönüştürülmeye çalışıldığına dikkat çekilerek, bu tür girişimlerin art niyetli olduğu vurgulandı. "Aşiret kültürü bizim hakikatimizdir ama bu kültür hiçbir zaman bizi bölen bir hakikat olmamıştır. Aşiretlere değil, aşiretçiliğe karşıyız" denilerek, aşiretler arası dayanışmanın yerine çatışmayı körükleyen yaklaşımlara karşı çıkılması gerektiği ifade edildi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum