DEM Parti Milletvekillerinden Yüksekova Belediyesi'ne bayram ziyareti

DEM Parti Milletvekillerinden Yüksekova Belediyesi'ne bayram ziyareti

DEM Parti milletvekilleri, Kurban Bayramı dolayısıyla Yüksekova Belediyesi'ne bayram ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarete DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan, Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, Yüksekova Belediye Eş Başkanları Şadiye Kırmızıgül ile Şoreş Diri, HDP eski Milletvekili Sait Dede ve DEM Parti Yüksekova Eş Başkanları Ercan Sevmez ve Filiz Saygı'nın yanı sıra Barış Anneleri de katıldı.

whatsapp-image-2024-06-19-at-13-40-58.jpeg

“Kürt halkının seçme ve seçilme hakkı ipotek altına alınmak isteniyor”

DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, ziyarette yaptığı konuşmada "Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum ve bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Bugün de Hakkari'deyiz. Hakkari halkının iradesi 3 defa gasp edildi. Bir kez daha sandık iradesi hiçe sayıldı. Kürt halkının seçme ve seçilme hakkı ipotek altına alınmak isteniyor. Biz bu zulmü, bu gaspı, bu talanı kabul etmiyoruz. Kürtlerin kazanımlarını yok ederek, Kürtlerin bugüne kadar dişiyle tırnağıyla elde ettiği ne varsa onları yok ederek yol almaya çalışıyorlar, ayakta kalmaya çalışıyorlar. Biz nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı şekilde mücadele edeceğiz ve bundan sonra da bu yoldan şaşmayacağız” diye belirtti.

whatsapp-image-2024-06-19-at-13-42-55-1.jpeg

“Hakkari ve Yüksekova her zaman mücadelesiyle bize kılavuz olmuştur”

“Bir oldu bitti ile kayyum geldi, süreç bitti diye düşünenlere Yüksekova'dan sesleniyoruz” diyen Koçyiğit, “Hiçbir şey bitmiş değil. Biz kayyumun olduğu ilk gün nasıl mücadele ettiysek, nasıl hakkınızı savunduysak, nasıl halkımızla beraber sokakta olduysak, bundan sonraki süreçte de çeşitli biçimlerde mücadelemizi büyütmeye, direnmeye, kayyum gaspına karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Gerçekten Hakkari ve Yüksekova her zaman mücadelesiyle, duruşuyla bize kılavuz olmuştur. Bizim her zaman dönüp baktığımız bir kentimizdir. Bu anlamıyla emek veren arkadaşlara, parti yöneticilerime, MYK üyelerine, belediye eş başkanlarımıza herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-06-19-at-13-42-54.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum