Dağcı Aytan 50. Cilo Reşko zirve tırmanışını dostlarına armağan etti

Dağcı Aytan 50. Cilo Reşko zirve tırmanışını dostlarına armağan etti

Yüksekova’nın tecrübeli dağcısı Kahraman Aytan, 50. Cilo Reşko Dağı zirve tırmanışını Fikret Yaşar ve Cihangir Ataman anısına gerçekleştirdi.

Yüksekova’nın deneyimli dağcı ve rehberlerinden Kahraman Aytan, 50. Cilo Reşko Dağı zirve tırmanışını gerçekleştirmek üzere iki gün önce Dağrıca (Serpıl) köyüne doğru yola çıktı. Dün sabah saatlerinde köyden Cilo Reşko Dağı’na doğru hareket eden Aytan, öğleden sonra saat 17:00 civarında 50. zirvesine ulaşmayı başardı.

whatsapp-image-2024-09-09-at-16-53-48.jpeg

Kahraman Aytan, bu anlamlı tırmanışını Yüksekova'nın en eski dağcılarından Fikret Yaşar ve Cihangir Ataman anısına armağan ettiğini duyurdu. Aytan, "Yüksekova’nın en eski dağcıları olan ve doğayı bize sevdiren abilerimize bu güzel günü onlar adına yaşamak istedim. Ne zaman doğa üzerine bir çalışma olsa dostlarımı asla unutmam. Onları her daim anacağım. Özellikle bu tırmanışımı hiç unutamadığım 2 dostum için yaptım. Önce ailelerine, sonra da bizlere hayırlı olsun" ifadelerini kullanarak, duygularını dile getirdi.

photo-output.jpeg

Bu özel tırmanışta Kahraman Aytan’a, bölgenin tanınmış rehberlerinden Serdar Kandaş eşlik etti. Aytan, Serdar Kandaş’ın kendisi için özel bir rehberlik yaptığını belirterek, “Serdar Kandaş bu rehberliği bana özel yaptı. Benimle çıkıp destek olduğu için kendisine minnettarım” dedi.

Aytan, dağcı arkadaşlarını anarak bu tırmanışın yalnızca bir sportif başarıdan ibaret olmadığının altını çizdi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum