Çukurca’da 1500 erkek vatandaşa ‘kadına yönelik şiddetle mücadele’ eğitimi verildi

Çukurca’da 1500 erkek vatandaşa ‘kadına yönelik şiddetle mücadele’ eğitimi verildi

Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı ŞÖNİM tarafından Çukurca’da gerçekleştirilen farkındalık etkinliğinde, “Kadına El Kalkamaz” mesajı verildi. Eğitim çalışmasında 1500 erkek vatandaşa yüz yüze bilgilendirme yapıldı.

Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürlüğü, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Çukurca ilçe merkezinde geniş katılımlı bir farkındalık etkinliği düzenledi.

whatsapp-image-2025-04-19-at-23-24-28-2.jpeg

Etkinlik çerçevesinde ŞÖNİM personeli tarafından ilçe merkezinde kurulan bilgilendirme standında yaklaşık 1500 erkek vatandaşa yüz yüze eğitim ve bilgilendirme çalışması yapıldı. Kadına yönelik şiddet konusunda farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan broşürlerde “Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans” ve “Kadına El Kalkamaz” mesajları yer aldı.

whatsapp-image-2025-04-19-at-23-24-28.jpeg

Çalışma süresince alana yerleştirilen büyük bir banner üzerinde de “Kadına El Kalkamaz” ifadesi dikkat çekti. Vatandaşların ilgisini çeken etkinlikte, şiddetin sadece fiziksel değil; psikolojik, ekonomik ve dijital yönleriyle de ele alındığı aktarıldı.

Yetkililer, benzer eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin farklı ilçelerde de sürdürüleceğini belirtti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.