CHP heyeti Hakkari’de: “Hakkari halkı cezalandırılmak istenmektedir”

Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyum üzerine Hakkari’ye gelen CHP heyeti, burada incelemelerde bulunarak açıklama yaptı.

Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyuma tepkiler sürüyor. Birçok kurum, kuruluş ve siyasetçilerin geldiği Hakkari’ye CHP heyeti de geldi. İlk olarak CHP Hakkari il binasını ziyaret eden heyet, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Bursa Milletvekili Kayhan Pala’dan oluştu.

Kentte incelemelerde bulunan heyet yaptığı basın açıklama ile bu duruma tepki gösterdi. Heyetten ilk sözü CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel aldı.

whatsapp-image-2024-06-04-at-19-52-30.jpeg

“Kayyum uygulaması anti demokratiktir”

Kayyum olarak atanan Vali Ali Çelik ile görüştüklerini belirten Yücel, olayın hukuki boyutu ile ilgili süreci ilgili başsavcı ile konuştuklarını aktardı. Kayyuma ilişkin konuşan Yücel, “Kayyum uygulaması anti demokratiktir. Kayyum uygulaması anayasaya aykırıdır. Hakkarili hemşirelerimiz daha 2 ay önce iradelerin ortaya koymuşlardır ve bir belediye başkanı seçmişlerdir buna bir idari tasarrufla idari yaptırımla bu Hakkari halkının iradesinin gasp edilmesi hukuka anayasaya aykırıdır.” ifadelerini kullandı.

“Burada cezalandırılan Hakkarili hemşerilerimizdir”

Yücel şöyle devam etti:

“Hakkındaki kesinleşmiş mahkumiyet kararı olmayan bir kişiye bu şekilde cezalandırma yaptırım uygulanması anayasaya aykırıdır. Diğer yandan burada cezalandırılan belediye başkanı mıdır yoksa Hakkarili hemşerilerimiz mi, çok net bir şekilde görüyoruz ki burada cezalandırılan Hakkarili hemşerilerimizdir. 31 Mart yerel seçimleri sandık sonuçları AKP'ye ve Cumhur ittifakına çok önemli mesajlar verdi ama hala bu mesajları almakta idrak etmekte direndiklerini görüyoruz.”

Yücel son olarak, hem Türkiye'nin her yerinde hem de Hakkari'de dayanışma ve mücadeleye devam edeceklerini aktardı.

whatsapp-image-2024-06-04-at-19-53-05-1.jpeg

“Hakkari halkının iradesinin yanında duruyoruz”

Yücel’in ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz konuştu.

Aksaz Şahbaz, “Bugün Belediye başkanı görevden alma durumu tüm belediyelerde olabilir fakat bunun yerine demokratik olan belediye meclisi içinden belediye başkanın seçilmesidir. Fakat burada belediye başkanı değil aynı zamanda belediye meclisi üyeleri de cezalandırılmak istenmektedir. Hakkari halkı cezalandırılmak istenmektedir. Belediye meclisi de yok sayılmaktadır. Onu için Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokratik tavrımızı sürdürüyoruz. Hakkari halkının iradesinin yanında duruyoruz” dedi.

whatsapp-image-2024-06-04-at-19-53-05.jpeg

CHP heyeti açıklamalardan sonra oturma eyleminde bulunan milletvekillerini ziyaret etti. Ardından heyet, DEM Parti il binasına gidip, parti eş genel başkanları ile bir araya geldi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.