Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Yüksekova'da

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Yüksekova'da

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Yüksekova’da misafirlerini ağırlıyor.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 9-10 Temmuz tarihleri arasında Yüksekovalılarla buluşuyor.

whatsapp-image-2024-07-09-at-13-56-43.jpeg Müze, 2 gün boyunca 12:00-20:00 saatleri arasında gezilebilecek.

whatsapp-image-2024-07-09-at-13-56-42.jpeg

Gezici müze içerisinde, Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletildiği ekranlar, Çanakkale Cephesi'nden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergileneceği bir bölüm ve Çanakkale askerinin heykelinin de bulunduğu bölümler yer alıyor.

whatsapp-image-2024-07-09-at-13-56-44.jpeg

Mobil müzede teknik sorumlu olan Ali Aydın, şu ifadeleri kullandı: "Gün içerisinde gezinti ücretsiz olacaktır. Müzeye gelen vatandaşlar, 7 adet vitrinden oluşan tarihi eserleri ve savaş eserlerini ücretsiz bir şekilde gezip inceleyebilirler. Müzenin içerisinde fotoğraf ve video kaydı alabilecekler. Bu şekilde gezintilerini tamamlayabilecekler. İki gün boyunca mobil müze Yüksekova'da olacak, daha sonra Hakkari ve Şırnak'a gidecek. Türkiye'nin bütün il ve ilçelerine gitmeye çalışıyoruz. Özellikle çocuklara ve yaşlılara hizmet vermek istiyoruz. Okulların açık olduğu dönemde Milli Eğitim'le görüşüp öğrencileri müzeye getirmeye çalışıyoruz," dedi.

ki.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.