BM'den Gazze'nin büyük miktarda patlamamış bombalar nedeniyle "en tehlikeli aşamada" olduğu uyarısı

BM'den Gazze'nin büyük miktarda patlamamış bombalar nedeniyle "en tehlikeli aşamada" olduğu uyarısı

Birleşmiş Milletler Mayın Eylem Servisi (UNMAS) Filistin Şefi Mungo Birch, Gazze'nin büyük miktarda patlamamış bombalar riski nedeniyle "en tehlikeli aşamada" olduğu uyarısını yaptı.

Cenevre'de düzenlenen "27. Uluslararası Mayın Faaliyetleri Ulusal Direktörleri ve BM Danışmanları Toplantısı" kapsamında BM Cenevre Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazze'deki patlamamış bomba riski ciddi bir endişe kaynağı olarak öne çıkıyor.

BM yetkilisi Birch, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'nin, patlamamış bombalar nedeniyle "en tehlikeli aşamada" olduğunu belirtti.

Gazze'nin kuzeyine dönüşlerin artmasıyla birlikte, patlamamış bombaların nerede olduğunu bilmemenin kazalara yol açabileceğini vurgulayan Birch, "İnsanlar geri döndüklerinde, gerekli risk eğitimine erişimlerinin sağlanması hayati önem taşıyor" dedi.

BM Genel Sekreteri’nin Barış Operasyonlarından Sorumlu Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix, BM'nin insani çabalar ve risk çalışmaları gibi faaliyetlerde UNMAS'ı desteklediğini belirtti.

Lacroix, Gazze'de insani bir ateşkesin sağlanmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.