Başkan Tekin’den Derecik ve Şemdinli’deki özensiz yol çalışmalarına tepki

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Derecik ve Şemdinli yolundaki sathi kaplama çalışmalarının kalitesiz yapıldığını belirtti.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Derecik ve Şemdinli Alan yolunda yapılan sathi kaplama çalışmalarının kalitesiz olduğunu ve vatandaşlar için tehlike arz ettiğini belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.

Başkan Tekin, yaptığı açıklamada, yol üzerinde oluşan çukurların doldurulmadığını, deforme olmuş alanların düzeltilmeden zift ve tozlu mıcır serildiğini ifade etti. Başkan Tekin, "Yol, önceki halinden çok daha tehlikeli ve kötü oluyor. Üstelik silindir de yeteri kadar kullanılmıyor. Burada yapılan asfalt ve yol onarım çalışmaları baştan savma" dedi.

whatsapp-image-2024-09-13-at-19-34-39.jpeg

Kullanılan malzemenin şartnamelere uygun olmadığını belirten Tekin, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne de seslenerek, “Bu yolları yapan veya yaptıran karayolları, yapım esnasında veya tesliminde kontrol etmiyor mu? Ediliyorsa kontrol ekipleri bu şekli ile nasıl teslim alabiliyor?" diye sordu.

Tekin, sathi kaplamada kullanılan mıcırın standartlara uygun, yıkanmış ve kırılmış taş olması gerektiğini vurguladı ancak Şemdinli ve Derecik yollarında ince ve tozlu mıcır kullanıldığını, bu nedenle malzemenin ziftin üzerine serildiği anda yapışma özelliğini kaybederek asfaltın tutmadığını ifade etti.

whatsapp-image-2024-09-13-at-19-34-39-1.jpeg

Tekin, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne çağrıda bulunarak, "BSK asfalt yapmak yerine sathi kaplama yapıyorsunuz. Bari bunun kontrolünü düzgün yapın ki insanlar rahat ve güvenli seyahat edebilsinler" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum