Başkan Tekin'den Derecik Gümrük Kapısı tepkisi

Başkan Tekin'den Derecik Gümrük Kapısı tepkisi

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Derecik Gümrük Kapısı’ndaki altyapı yetersizliğine tepki gösterdi.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Derecik Gümrük Kapısı'nın altyapı ve yol sorunlarına dikkat çekti. Başkan Tekin, gümrük kapısının 2023 Mayıs ayında fiilen açılmasına rağmen altyapı yetersizliği ve yolların tamamlanmamış olmasından dolayı sadece yaya geçişine açık olduğunu belirtti. Açılışından bu yana 14 ay geçmesine rağmen, herhangi bir altyapı veya yol çalışmasının başlatılmadığını vurguladı.

Tekin, Irak Kürdistan Bölgesi'nin gümrük kapısı yollarının asfalt çalışmalarına başladığını ve bu nedenle şu anda gümrük kapısının geçişlere kapalı olduğunu söyledi. Önümüzdeki hafta gümrük kapısının tekrar geçişlere açılacağını ancak Türkiye tarafında yolların yapılmamış olmasından dolayı herhangi bir değişiklik beklenmediğini ifade etti.

“Bir an önce altyapı ve yolların tamamlanmalı”

Tekin, gümrük kapısının işlevselliğinin artması ve araç geçişlerine açılabilmesi için bir an önce altyapı ve yolların tamamlanması gerektiğini belirtti. Bir hafta önce Karayolları 11. Bölge Müdürü ile yapılan görüşmede, Derecik Gümrük Kapısı yolunun bu yıl içinde tamamlanacağına dair söz verildiğini ancak bu bölgede henüz bir çalışma başlatılmadığını hatırlattı.

“Herhangi bir çalışma başlatılmadı”

Tekin ayrıca, bir ay önce Ticaret Bakan Yardımcısının Hakkari ziyaretinde üç gümrük kapısını incelediğini, eksikleri tespit ettiğini ve çözüm için harekete geçileceğini belirttiğini, ancak bakan yardımcısının dönüşünden sonra da herhangi bir çalışma başlatılmadığını ve bir değişiklik olmadığını kaydetti.

Tekin, Hakkari'nin neden en yoksul il olduğunu sorguladı

Başkan Tekin, yetkililere tekrar seslenerek, Türkiye'nin en zengin ili olması gereken Hakkari'nin neden en yoksul il olduğunu sorguladı ve Derecik gümrük kapısının altyapı ve yol sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasının bölge halkının beklentisi olduğunu ifade etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.