Başkan Tekin’den Altınsu (Şapatan) Köprüsü'nün yıkılması kararına tepki

Başkan Tekin’den Altınsu (Şapatan) Köprüsü'nün yıkılması kararına tepki

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Altınsu (Şapatan) Köprüsü hakkında verilen yıkım kararına tepki gösterdi.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Şemdinli’ye bağlı Altınsu (Şapatan) Köprüsü hakkında verilen yıkım kararına, X hesabından yaptığı açıklamayla, tepki gösterdi.

gr-vfgbamame1cz.jpg

"Kültür Varlığı olarak tescilli olan tarihi bir köprüyü nasıl yıkarsınız?"

Başkan Tekin, Altınsu (Şapatan) Köprüsü'nün, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescilli olduğuna vurgu yaparak, "Tarihi köprünün restorasyonu yapılarak korunması gerekirken, yıkıp yenisini yapıyorlar. Kültür Varlığı olarak tescilli olan tarihi bir köprüyü nasıl yıkarsınız? Kimse sizden yeni bir köprü istemedi. Tarihi köprünün korunması istendi. Eskisini yıkıp yerine yeni bir köprü yaparak korumuş mu oluyorsunuz? Bu mudur tarihi alanları koruma anlayışınız?" ifadelerini kullandı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.