Başkan Büyüksu’dan yurtdışı harç artışı önerisine tepki

Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, yurtdışı harçlarının 1.500 TL'ye kadar artırılması önerisine tepki gösterdi.

Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, son günlerde gündemde olan yurtdışı çıkış harçlarıyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Büyüksu, Türkiye'nin stratejik sınırlarından biri olan Esendere Sınır Kapısı üzerinden yapılan ticaretin ve günlük yaşamın önemli bir parçası olan küçük bavul ticaretinin bu harç artışından olumsuz etkileneceğini belirtti.

"Sınır hattında yaşayan vatandaşlar için büyük bir yük"

Başkan Büyüksu, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 2024 yılı içinde yurtdışı çıkış harçlarını 1.500 TL'ye kadar artırma önerisine değinerek, bu artışın özellikle sınır hattında yaşayan vatandaşlar için büyük bir yük olacağını vurguladı. Küçük esnafın ve günlük geçimini bu ticaretten sağlayanların ekonomik olarak zor durumda kalabileceğini ifade etti.

"Kamuoyu oluşturularak çözüm önerileri sunulmalı"

Ayrıca, Esendere Sınır Kapısı'nın turistik ve kültürel faaliyetlerde de önemli bir rol oynadığını belirten Büyüksu, harçların artmasıyla bu faaliyetlerin olumsuz etkilenebileceğini dile getirdi. Yüksekova ve çevresindeki halkın, bu konuda kamuoyu oluşturarak çözüm önerileri sunması gerektiğini vurgulayan Başkan Büyüksu, bu şekilde olumsuz etkilerin önüne geçilebileceğini ifade etti.

Başkan Büyüksu son olarak, yurtdışı harçlarının radikal bir şekilde artırılmasının, bölgedeki ekonomik ve sosyal yapı üzerinde derin etkiler yaratabileceğini ve bu durumun ülke genelinde de ciddi problemlere yol açabileceğini düşündüğünü belirterek, kararın yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum