Başkale'nin 50 yıllık su sorunu çözüme kavuşuyor

Başkale'nin 50 yıllık su sorunu çözüme kavuşuyor

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), Başkale ilçesinin 50 yıllık su sorununu çözüme kavuşturacak büyük projede sona yaklaştı.

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), Başkale ilçesinin uzun yıllardır süregelen su sorununu köklü bir şekilde çözüme kavuşturacak projeyi tamamlamak üzere. VASKİ Plan Proje Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, ilçeye 25 kilometre uzaklıktaki su kaynağından getirilen su hattı ile ilçenin 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak.

Projede, 15 kilometrelik 300 milimetrelik çelik boru, 5 kilometrelik 315 milimetrelik HDPE boru ve 1000 metrelik küplük içme suyu deposu ile çeşitli sanat yapıları inşa edildi. Ayrıca, Alman ve Yavrucak mahallelerinin içme suyu hatları da yenilendi. VASKİ ekipleri son bir ayda çalışmaları yoğunlaştırarak projeyi bitirme aşamasına getirdi.

Plan Proje Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Murat Öztürk, “Başkale'deki su sorunu, uzun zamandır kanayan bir yara haline gelmişti. Ancak bu büyük projeyle ilçenin tamamında su sorunu ortadan kalkacak. 25 kilometrelik yeni içme suyu hattı ile ilçenin su ihtiyacı karşılanacak. Çalışmalar bitme noktasına geldi ve yakın zamanda su sorunu Başkale'nin gündeminden çıkacak” dedi. Öztürk, projede emeği geçen tüm birimlere teşekkür etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.