Bartın, Yüksekova’nın Gedikli mezrasındaki eğitim sorununu meclise taşıdı

Bartın, Yüksekova’nın Gedikli mezrasındaki eğitim sorununu meclise taşıdı

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Yüksekova’nın Gedikli (Gove) mezrasındaki eğitim aksaklıklarını gündeme getiren bir soru önergesi verdi.

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından cevaplanması istemiyle TBMM'ye bir soru önergesi verdi. Önergede, Yüksekova ilçesine bağlı Gedikli mezrasında (Gove) taşımalı eğitim sisteminde yaşanan aksaklıklara dikkat çekildi.

Bartın, önergesinde şu ifadelere yer verdi: "Gedikli mezrasında, taşımalı eğitim sistemindeki sorunlar, öğretmen atamasının yapılmaması ve taşıma hizmetinin sağlanmaması nedeniyle öğrencilerin okula başlayamadığı haberleri basına yansımıştır. Aileler, çocuklarının eğitimden mahrum kaldığını aktarmaktadır."

Bartın, köydeki öğretmen yetersizliğine de vurgu yaparak, "Atanan öğretmenlerin kalabilecekleri bir lojmanın olmaması ve lavaboların kullanılmaması gibi nedenlerle köye gelmediği belirtiliyor" dedi.

Önergesinde, bu koşulların eğitimde fırsat eşitliğini engellediğini ifade eden Bartın, "Eğitim hakkının eşit bir şekilde yerine getirilebilmesi için okulun fiziki şartlarının düzeltilmesi, taşıma hizmetinin sağlanması ve öğretmenlerin barınma sorunlarının giderilmesi elzemdir" ifadelerini kullandı.

Bartın’ın önergesinde şu sorular yer aldı:

  1. Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı Gedikli mezrasının (Gove) eğitime dair yaşanan sorunlardan Bakanlığınız haberdar mıdır?
  2. Okulun fiziki şartlarının düzeltilmesi için Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma bulunmakta mıdır?
  3. Taşımalı eğitimde sorun yaşayan Gedikli Mezrasına taşıma hizmetinin verilmemesinin gerekçesi nedir?
  4. Barınma ve ulaşım sorunu nedeniyle köyde görevini icra edemeyen öğretmenlerin barınma ve ulaşım sorunu ne zaman çözülecektir?
  5. Eğitimin önündeki engellerden biri olarak duran ulaşım sorunu için Bakanlığınızca ilgili mecralara gerekli başvurular yapılmış mıdır?
  6. Öğretmenlerin okula gelmemesi nedeniyle okulda eğitimin düzenli bir şekilde ilerlemediği doğru mudur?
  7. Eğitimden geri kalan öğrenciler için telafi eğitimlerinin yapılmasına ilişkin bir çalışma bulunmakta mıdır?

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.