Bartın, Seyir Tepesi'nde yaşanan intihar ve ihmalleri meclise taşıdı

Bartın, Seyir Tepesi'nde yaşanan intihar ve ihmalleri meclise taşıdı

Seyir Tepesi'nde yaşanan intiharlar ve tamamlanmayan tesislerle ilgili Hakkâri Milletvekili Öznur Bartın, İçişleri Bakanı'ndan açıklama bekliyor.

Hakkâri Milletvekili Öznur Bartın, Zap Vadisi Rekreasyon Alanı ve Sosyal Tesisleri projesiyle ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya yazılı olarak sorular yöneltti. Bartın, önergesinde, Seyir Tepesi olarak bilinen bölgede yaşanan güvenlik eksiklikleri ve intihar olaylarına dikkat çekti. Ayrıca, Mart 2020'de tanıtımı yapılan ancak tamamlanamayan projenin kamu kaynaklarının nasıl harcandığı konusunda şeffaflık talep etti.

Projenin tamamlanmaması ve vaadedilen tesislerin inşa edilmemesi durumunda sorumlular hakkında adımlar beklediğini ifade eden Bartın, Seyir Tepesi'nin güvenlik eksiklikleri ve proje sürecindeki idari ihmallerle ilgili İçişleri Bakanlığı'na soru önergesi verdi.

Bartın’ın önergesinde şu sorular yer aldı:

  1. Hakkari’de K. Gültekin isimli genç kadının 23 Haziran 2024’te Seyir Tepesi’nden atlayarak intihar etmesine ilişkin bir inceleme başlatıldı mı?
  2. İntiharın gerçekleştiği Seyir Tepesi’ndeki kamera, korkuluk, güvenlik personeli, vb. diğer eksikliklere, ihmallere dair adli ve idari herhangi bir soruşturma/inceleme başlatılacak mıdır?
  3. Hakkâri Sümbül Mahallesi Serê Sola’da bulunan Seyir Tepesi’nde şimdiye kadar kaç intihar girişimi yaşanmıştır? Kaçı ölümle sonuçlanmıştır? Kaçına ilişkin projeden kaynaklı eksiklerin ve ihmallerin olduğuna ilişkin tespit çalışması yapılmıştır?
  4. Proje aşamasında “Zap Vadisi Rekreasyon Alanı ve Sosyal Tesisleri” kapsamında belirtilen 30 bin metrekare alan üzerinde dinlenme yerlerinin, spor alanlarının, çocuk parklarının, bahçelerin ve Zap Vadisi üzerinde bir köprünün, terasların, gözetleme kulelerinin, vadinin iki tarafında da restoranların ve kafelerin kaçı yapılmadı/ yapılmamasının gerekçesi nedir? Bu projenin ilk hali için belirlenen ihale bedelinin kaçta kaçı kullanılmıştır?
  5. “Zap Vadisi Rekreasyon Alanı ve Sosyal Tesisleri” projesinde yaşanan kamu zararına ilişkin herhangi bir incelemeniz var mı? Var ise sonuçları kamuoyu ile ne zaman paylaşılacaktır?
  6. “Zap Vadisi Rekreasyon Alanı ve Sosyal Tesisleri” projesinin tamamlamasının önünde herhangi bir engel var mıdır? Projenin tamamlanması için bir çalışmanız var mıdır/ varsa hangi aşamadadır?

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.