Bahçesaray yolu 130 gündür kapalı

Bahçesaray yolu 130 gündür kapalı

Kar yağışı ve düşen çığlardan dolayı yaklaşık 130 gündür kapalı bulunan Van-Bahçesaray yolunun ulaşıma açılması için çalışma devam ediyor.

22 Aralık 2023 tarihinde başlayan yoğun kar yağışı ve ardından gelen çığlar, Van-Bahçesaray yolunun kapanmasına neden oldu. Bu süreçte yaklaşık 4 ay boyunca ulaşımın sağlanamadığı yolda, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Görentaş Bakımevi ekipleri, kar kalınlığının yer yer 3 ile 5 metre arasında olduğu Karabet Geçidi'nde çalışmalarını sürdürüyor.

Ekiplerin büyük bir özveriyle yürüttüğü çalışmalar, hafta içi yolun açılması planlanıyor. Bu süre zarfında, Van-Bahçesaray yolunun kapalı olması nedeniyle ilçeye Bitlis'in Hizan ilçesi üzerinden ulaşım sağlanıyor.

22 Aralık 2023 tarihinde yaşanan çığ felaketi sırasında çığ altında kalan bir minibüs, karların erimesiyle bir kısmı ortaya çıktı. Ancak kar altında kalan minibüsün tamamının temizlenmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Van-Bahçesaray karayolunun yeniden ulaşıma açılması, bölge halkı için önemli bir gelişme olacak ve ulaşımın kolaylaşmasını sağlayacak.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.