Bahar nezlesi olan vatandaşlar soluğu aktarlarda aldı

Bahar nezlesi olan vatandaşlar soluğu aktarlarda aldı

Havaların ısınmasıyla birlikte bahar nezlesinden korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise bağışıklık sistemini güçlendiren hatmi ve kış çayları yer aldı.

Elazığ'da ilkbaharın gelmesiyle birlikte havaların aniden ısınması, bahar nezlesi olarak bilinen alerjik reaksiyonları tetikledi. Bu durumla başa çıkmak isteyen vatandaşlar, bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için doğal yöntemlere yöneliyor. Aktarlara akın eden vatandaşlar, özellikle hatmi çiçeği ve kış çayları gibi bitkisel ürünlere ilgi gösteriyor.

Aktarcı Selçuk Aktaş, ilkbaharda havada sürekli olarak uçuşan polenlerin bazı insanlarda alerjiye neden olduğunu belirtiyor. Bu durumda sıkça görülen hapşırma ve kaşıntı gibi belirtileri hafifletmek için hatmi çiçeği ve kış çaylarının önerildiğini ifade ediyor. Ayrıca, üzerlik tohumunun buharını çekmenin de rahatlama sağlayabileceğini belirtiyor.

Vatandaşlar genellikle papatya, hatmi çiçeği ve kış çaylarını tercih ediyorlar. Aktarcılar, bu dönemde vücuttaki değişimlerin bazı insanlarda aşırı reaksiyonlara neden olduğunu ve bu nedenle bazı insanların bu dönemi zor geçirdiğini söylüyorlar. Bahar nezlesi için önerilen kış çaylarının fiyatları da oldukça uygun. Bu ürünlerin talep görmesiyle birlikte aktarlarda çeşitli paketlerde satışa sunuluyorlar.

Bahar nezlesi olan vatandaşlar soluğu aktarlarda aldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.