Babalarının izinden giden kardeşler bağlamaya olan tutkularıyla dikkati çekiyor

Babalarının izinden giden kardeşler bağlamaya olan tutkularıyla dikkati çekiyor

Van'ın Erciş ilçesinde bağlama çalan babalarından etkilenerek müziğe ilgi duyan Özge Çağan ve kardeşi Yusuf İsa Yıldırım, bağlamaya olan tutkularıyla dikkati çekiyor.

Erciş ilçesinde, bağlama çalarak şiir yazan 59 yaşındaki Lütfi Yıldırım'ın müzik sevgisi, kızı Özge Çağan ve oğlu Yusuf İsa tarafından paylaşılıyor. Babalarının ilham verici tutumuyla müziğe yönelen kardeşler, dikkat çekici bir bağlama yeteneği sergiliyorlar.

Lütfi Yıldırım, 40 yıldır bağlama çaldığını ve kızına da bu sanatı öğrettiğini belirtti. Kızının başarılı bir şekilde üniversite eğitimini tamamladığını vurgulayan Yıldırım, ayrıca, oğlu Yusuf İsa'nın müzikteki yeteneğinden ve başarılarından gurur duyduğunu ifade etti. Yusuf İsa ise 6 yaşında bağlama çalmaya başladığını ve babasıyla dükkanda çalışırken müziğe ilgi duyduğunu dile getirdi. Ablasının eğitiminden yararlanarak kendini geliştiren Yusuf İsa, çeşitli etkinliklerde sahne alarak yeteneğini sergiledi.

aa-20240516-34582414-34582409-babalarinin-izinden-giden-kardesler-baglamaya-olan-tutkulariyla-dikkat-cekiyor.jpg

Özge Çağan, müzik kariyerine babasının desteğiyle başladığını ve şu anda yüksek lisans eğitimine devam ettiğini belirtti. Kardeşi Yusuf İsa'nın da babalarının etkisiyle müziğe başladığını ve şu anda ileri seviyede bağlama çaldığını ifade etti. Her ikisi de müzikle ilgili akademik kariyerlerine devam etmeyi hedefliyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.