Yüksekova: Annesinin sırtında taşıyarak okula götürdüğü Yunus Emre, akülü sandalyeye kavuştu

1 yıldır annesinin sırtında okula giden özel gereksinimli 10 yaşındaki Yunus Emre Çoruh’a, Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, akülü sandalye desteğinde bulundu.

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, Yüksekova’nın Yazılı (Kampa Oremariyan) mahallesinde yaşayan 10 yaşındaki Yunus Emre Çoruh’un en büyük hayalini gerçeğe dönüştürdü. Özel gereksinimli Yunus Emre, hayırseverlerin katkılarıyla temin edilen akülü sandalye sayesinde artık okula gidebilecek.

whatsapp-image-2024-10-22-at-23-22-19.jpeg

Yunus Emre, henüz 5 aylıkken geçirdiği havale nedeniyle iki kez ameliyat olsa da iyileşemedi. Ailesi, onun eğitimine devam edebilmesi için yıllardır akülü bir araba talebinde bulundu ama bu istekleri karşılıksız kaldı. Bunun üzerinde Yunus Emre’nin öğretmeni, Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği’ne ulaşarak durumu bildirdi. Harekete geçen dernek, Yunus Emre’ye akülü sandalyesini teslim etti.

whatsapp-image-2024-10-22-at-23-22-23-1.jpeg

“Umut köprüsü olmaya devam edeceğiz”

Başkan Aydoğdu, dernek olarak Hakkari’nin dört bir yanındaki özel gereksinimli çocuklara ulaşmaya çalıştıklarını belirtti. Aydoğdu, “Yunus Emre’nin en büyük hayali, akülü tekerlekli sandalye ile okula gitmekti. Öğretmeni bize ulaştı ve yıllardır yardım almadığını öğrendik. Hayırseverlerin desteğiyle bu hayali gerçekleştirdik. Dernek olarak, coğrafya tanımaksızın bütün özel gereksinimli çocuklarımıza ulaşana kadar umut köprüsü olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Ayrıca Aydoğdu, hayırseverlere de teşekkür ederek, bu tür yardımların çocukların hayatında ne kadar büyük bir etki yarattığını vurguladı.

whatsapp-image-2024-10-22-at-23-22-23.jpeg

“Oğlumun en büyük hayali gerçekleşti”

Yunus Emre’nin annesi Aysel Çoruh ise yıllardır oğlunun eğitimine devam edebilmesi için çaba gösterdiğine değinerek, “Oğlum 5 aylıkken geçirdiği hastalık nedeniyle yürüyemiyor. Onu sırtımda taşıyarak okula götürdüm. Akülü araba almak için her yere başvurdum ama bir sonuç alamadım. Sağ olsun Yavuz hocamız ve hayırseverler bu hayali gerçekleştirdi” dedi.

whatsapp-image-2024-10-22-at-23-22-23-2.jpeg

“En büyük hayalim okula gitmekti”

Yunus Emre ise akülü sandalyesini aldıktan sonra, “En büyük hayalim okula gitmekti. Akülü arabaya ihtiyacım vardı. Yavuz abi bu hayalimi gerçekleştirdi, çok teşekkür ederim” diyerek mutluluğunu ifade etti.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.