Alman turist, 3 aylık Türkiye turunu tamamladığı Yüksekova’nın düğünlerine hayran kaldı

Alman turist, 3 aylık Türkiye turunu tamamladığı Yüksekova’nın düğünlerine hayran kaldı

Almanya’nın Münih kentinde yaşayan 31 yaşındaki Elektrik Mühendisi Jona Christians, Yüksekova’nın düğünlerine hayran kaldı.

Almanya’nın Münih kentinde yaşayan 31 yaşındaki Elektrik Mühendisi Jona Christians 3 ay önce turistik amaçlı geldiği Türkiye’de birçok ili gezdi. Christians, Türkiye gezisini Dersim’i gezerken tanıştığı Yüksekovalı gençleri ziyaret etmek üzere geldiği Yüksekova’da tamamladı. 3 gündür Yüksekova’da olan Christians katıldığı düğünde halay çekti.

Yüksekova’da Dayan ailesinin misafiri olan Christians Yüksekova Haber muhabirine yaptığı açıklamada, “90 gündür Türkiye’yi geziyorum. İlkin İstanbul’a geldim. Buradan Bodrum, Marmaris, İzmir, Antalya, Konya, Ankara, Erzincan, Erzurum ve Dersim’e geçtim. Burada Yüksekovalı üniversite öğrencisi Emir Dayan ile tanıştım” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-07-07-at-17-05-45.jpeg

Turunun devamında Diyarbakır ve Mardin’i ziyaret ettiğini belirten Christians, “Emir’i ve ailesini ziyaret etmek için Hakkari’nin Yüksekova ilçesine geldim. Yarın Irak’a gideceğim. Ardından İran’a, oradan da Hindistan’a geçmeyi oraları gezmeyi planlıyorum” dedi.

Yüksekova’yı ve Yüksekova halkını çok sevdiğini belirten Christians, “Burada ilk defa bir Kürt düğününe katıldım. Kürt düğünleri çok güzel. Halaylarını çok sevdim. Buradaki düğün merasimleri çok büyük oluyor, bunu sevdim” diye belirtti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum